Producţie de zahăr

Producția și rafinarea zahărului implică transferul continuu de căldură către și de la diferitele fluxuri de suc – de la primul suc la melasa finală. Viabilitatea financiară a producției de zahăr depinde de costurile energiei. Eficiența termică a schimbătoarelor de căldură cu plăci Alfa Laval WideGap și a evaporatoarelor cu plăci ajută producătorii de zahăr să maximizeze calitatea produselor și să reducă la minim costurile de operare și de energie.

Sugar production 640 x 360

Cunoașterea procesului

Alfa Laval are o experiență de peste 40 de ani în satisfacerea nevoilor industriei zahărului și în toate aspectele legate de transferul și recuperarea căldurii.

Schimbătoare de căldură avansate și know-how de proces

Instalarea schimbătoarelor de căldură cu plăci Alfa Laval este o modalitate extrem de eficientă de a reduce consumul de energie în fabrica dumneavoastră de zahăr. Avem unități pentru o gamă largă de sarcini de încălzire și răcire, inclusiv schimbătoare de căldură cu plăci WideGap pentru sucuri de zahăr care conțin fibre, schimbătoare de căldură cu plăci standard pentru suc clarificat, topituri, siropuri și melasă, evaporatoare AlfaVap și condensatoare AlfaCond.

Deși schimbătoarele de căldură cu plăci Alfa Laval utilizate în aplicațiile pentru zahăr sunt mult mai mici decât unitățile shell-and-tube, eficiența lor termică este cu 200-300% mai mare. Beneficiile financiare se înmulțesc așadar de la campanie la campanie.

Alte echipamente pe care le oferim pentru industria zahărului includ decantoare centrifugale eficiente din punct de vedere energetic și pompe cu lobi rotativi.