• INSIGHTS

  Calitatea şi fiabilitatea constituie factori cheie pentru succesul activităţii voastre. Căutăm, în mod constant, să eficientizăm procesele, realizând economii de energie, să minimizăm impactul asupra mediului înconjurător și asupra schimbării climei.

  Mai presus de toate, dorim să optimizăm durata de viaţă a echipamentelor pentru a reduce costul total al investiţiei și a creşte la maximum rentabilitatea. Aceste obiective determină alegerile clienţilor noştri.

  Acestea sunt perspectivele pe care le folosim când proiectăm schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri. Există mult mai multe lucruri de văzut decât ceea ce se vede cu ochiul liber. De fapt, o întreagă poveste de descoperit.

 • Povestea din interior

  Descărcați aplicația noastră

  Nu este de ajuns sa privim doar la exterior. Realitatea merge mult mai departe. Pășiți într-o altă dimensiune, unde chiar și abilităţile tehnice au un impact real.

  Parcurgeţi următorii paşi:
  Imprimați imaginea, descărcați aplicația noastră, îndreptați-vă telefonul mobil spre imaginea de pe copertă și intrați într-o cu totul altă dimensiune.

   

  googleplay appstore

 • Produse lansate recent

  Schimbătoare de căldură cu plăci şi garnituri de ultimă generaţie

  Alfa Laval T8 ›
  Adecvat pentru aplicaţii HVAC, marine şi utilităţi industriale cu un debit maxim de până la 30 kg/s

  Alfa Laval BaseLine ›
  Alfa Laval BaseLine este gama standard de schimbătoare de căldură utilizate în produse lactate, produse alimentare, băuturi și alte aplicații igienice

  Alfa Laval FrontLine ›
  Alfa Laval FrontLine este gama premium de schimbătoare de căldură utilizate în produse lactate, produse alimentare, băuturi și alte aplicații igienice

 • Alfa Laval T8

   

   

  Noul schimbător de căldură cu plăci şi garnituri Alfa Laval T8 este proiectat să satisfacă cele mai exigente aşteptări în materie de eficienţă energetică, compactitate şi performanţă fiabilă. Cu designul său inovator şi simplitatea sa, Alfa Laval T8 vă oferă cunoştinţele acumulate de Alfa Laval în 80 de ani în domeniul schimbătoarelor de căldură cu plăci şi garnituri.

  Găsiţi un distribuitor Alfa Laval în ţara dumneavoastră:

  Romania

  Partenerii noştri vă oferă expertiză în materie de produse şi service excelent şi vă vor ajuta să achiziţionaţi schimbătorul Alfa Laval T8.

  Vizionaţi filmul

  Beneficii şi valori
  Datorită design-ului inovator al plăcilor, Alfa Laval T8 asigură o distribuţie superioară a debitului pe toată suprafaţa plăcii. În comparaţie cu designul plăcii tradiţionale, T8 menţine o pierdere de presiune redusă în zona de distribuţie, permiţând, de asemenea, o pierdere de presiune mare pentru transferul de căldură. Aceasta duce la un transfer de căldură îmbunătăţit şi o eficienţă energetică mai mare, datorită eliminării zonelor stagnante şi a riscului de ancrasare redus.

  Mărime compactă
  Designul compact al schimbătorului Alfa Laval T8, cu o înălţime de sub 1m, facilitează instalarea în spaţii compacte. Acesta vine echipat cu toate caracteristicile necesare pentru instalarea facilă şi punerea în funcţiune rapidă.

  Performanţă fiabilă în timp
  În funcţie de tipurile de fluid, de presiuni şi de temperaturi, Alfa Laval T8 este adaptat să satisfacă cele mai exigente aşteptări în materie de performanţă şi durată de funcţionare. Alfa Laval T8 este, de asemenea, disponibil sub forma versiunii cu performanţa certificată conform AHRI, denumită Alfa Laval AQ3. Certificarea performanţei se face conform standardului AHRI 400 şi este verificată în programul de certificare al Schimbătoarelor de căldură lichid-lichid conform AHRI, LLHE.

  Întreţinere uşoară şi în siguranţă
  Un nou design al alinierii pachetului de plăci şi garnituri asigură întreţinerea uşoară şi rentabilă. Plăcile de batiu permit deschiderea şi închiderea în siguranţă a schimbătorului în timpul intervenţiilor de service.

   

   

   

   

   

  Zona de distribuţie Alfa Laval CurveFlow™
  Noul design al zonei de distribuţie a schimbătorului T8 oferă o distribuţie superioară a debitului şi o pierdere de presiune disponibilă mai mare pe zona principală de transfer de căldură. Rezultă astfel o serie de beneficii:

  – Un schimbător de căldură mai compact – sunt necesare mai puţine plăci.

  – Eficienţă energetică mai mare – distribuţia mai bună a debitului reduce riscul de ancrasare şi necesitatea creşterii puterii de pompare pentru a compensa pierderea de presiune mai mare.

  – Costuri de întreţinere reduse – mai puţine plăci înseamnă o curăţare mai rapidă şi un cost mai scăzut pentru piesele de schimb.

  Garnituri Alfa Laval ClipGrip™
  Montare rapidă şi fără adeziv datorită noilor garnituri Alfa Laval ClipGrip™. Pe baza designului inovator al prinderii, garniturile rămân fixate în cursul intervenţiilor de service, reducând, în acelaşi timp, consumul de piese de schimb şi timpul suplimentar pentru instalarea de garnituri.

  Ghidare perpendiculară la colţuri
  Noul design al ghidării la colţuri asigură alinierea perfectă a pachetului de plăci oricare ar fi numărul plăcilor. O aliniere perfectă asigură o performanţă fiabilă a schimbătorului de căldură şi o închidere mai rapidă a acestuia după intervenţiile de service.

  Alfa Laval T8 – un nou schimbător de căldură compact, de mărime medie, pentru aplicaţii de încălzire şi răcire:

  – HVAC
  – hidromecanică
  – prelucrarea metalelor
  – marină
  – producerea de energie
  – fabricaţie generală
  – răcire generală
  – răcirea motoarelor

 • Caracteristici și avantaje

  Există mult mai multe lucruri de văzut decât ceea ce se vede cu ochiul liber. Aflaţi cum să utilizaţi abilitățile noastre tehnologice avansate, pe care le puteți transforma în avantaje competitive pentru afacerea dumneavoastră.

  Vedeți toate exemplele sau alegeți o industrie

Producția de medicamente complexe pe bază de proteine reprezintă un sector important, cu creștere rapidă, al industriei biofarmaceutice. Producția de vaccinuri antivirale, de anticorpi monoclonali, de glicoproteine și alte medicamente necesită sisteme concepute în mod special pentru procese delicate, dar eficiente, de fermentare, recoltare și purificare. O producție de succes în acest sector impune utilizarea de utilaje care manipulează delicat celulele, elimină riscul de contaminare și maximizează randamentul.
Timpul de funcționare este esențial la bordul unei nave. Schimbătoarele de căldură Alfa Laval cu plăci și garnituri sunt construite pentru a suporta cele mai dure condiții pe mare, oferind un timp de funcționare mai îndelungat. Caracteristicile lor unice facilitează întreținerea și reduc la minimum riscul de daune în timpul deschiderii și închiderii. Descoperiţi unele dintre caracteristicile care vă oferă timp de funcționare maximizat și îndelungat:
Centralele electrice dispun de mai multe sisteme și subsisteme principale în care fluxurile de lichide și gaze trebuie să fie răcite și încălzite în mod eficient și sigur. Stadiul tehnicii schimbătoarelor de căldură Alfa Laval cu plăci și garnituri fac acest lucru posibil. Gama noastră cuprinzătoare oferă performanțe excepționale și utilizare minimă de energie, oferind o funcționare fără probleme și profitabilă în timp, și contribuie la reducerea impactului asupra mediului al acestor procese critice. Descoperiţi unele dintre caracteristicile care vă aduc liniște în activitatea de zi cu zi:
În industria HVAC ai nevoie de echipamente compacte și ușor de instalat, care asigură o eficiență ridicată și costuri reduse de întreținere. Datorită caracteristicilor unice, optimizate, schimbătoarele de căldură Alfa Laval cu plăci și garnituri sunt eficiente energetic și cele mai bune din clasa lor. Produsele noastre vă garantează o funcționare și o performanță fiabile. Avem o gamă completă de schimbătoare de căldură cu performanță certificată, care vă oferă valoare investițională și liniște în operațiunile dumneavoastră. Descoperiţi unele dintre caracteristicile noastre care vă ajută să reduceți costurile de exploatare în mod semnificativ:
Cererea pentru produsele de îngrijire a pielii şi a părului, cosmetice, deodorante şi pastă de dinţi, este în continuă creştere. Pentru a conta pe o producţie igienică şi rentabilă de produse cosmetice trebuie să obţinem randament maxim din materiile prime folosite şi să asigurăm procese repetabile şi fiabile, conservând, în acelaşi timp, calitatea produselor.
Alfa Laval oferă echipamentele necesare optime pentru multitudinea de aplicaţii diverse din industria laptelui. Schimbările care au loc în lume constituie un potenţial uriaş pentru industria laptelui în anii următori. Cheia pentru a profita de aceste oportunităţi o constituie cunoaşterea clară a tendinţelor regionale şi globale. Alfa Laval pune la dispoziţie o gamă cuprinzătoare de echipamente igienice inovatoare, esenţiale pentru procesele din industria laptelui.
Unele aplicații de zahăr necesită curățare frecventă. Caracteristicile unice ale Alfa Laval facilitează mentenanța și reduc riscul de a deteriora plăcile și batiul în timpul deschiderii și închiderii. În plus, sistemul de aliniere aliniază fiecare placă și fiecare garnitură pentru a obţine maximum de etanșare. Descoperiţi unele dintre caracteristicile care vă oferă o funcționare fiabilă și simplă de-a lungul timpului:
Fabricanţii de produse de curăţare a suprafeţelor, a băilor şi de odorizante trebuie să răspundă cererii în creştere pentru produse noi, mai bune şi mai ecologice. Provocarea ? Producţie mai mare cu un consum mai mic. Pentru a obţine o producţie mai mare din materiile prime utilizate, folosind mai puţină energie şi apă şi menţinând în acelaşi timp caracteristicile produsului final, sunt necesare cunoştinţe aprofundate de proces precum şi tehnologii şi echipamente adecvate.
În industria solicitantă de petrol si gaze, schimbătoarele unice de căldură Alfa Laval cu plăci și garnituri contribuie la procese sigure și durabile. Ele au caracteristici care sporesc nivelul de siguranță în timpul întreținerii în spații limitate off shore - fără a adăuga proceduri consumatoare de timp. Adăugați la aceasta expertiza noastră asupra produselor și proceselor și vi se garantează obținerea celor mai bune rezultate. Descoperiţi unele dintre caracteristicile ce determină o funcționare mai profitabilă, mai sigură în timp:
Producătorii de alimente, de produse pe bază de soia, uleiuri și preparate din carne se bazează pe tehnologiile de producție furnizate de Alfa Laval pentru a se menține în poziții de top pe piețele lor. Indiferent despre ce tip de aliment este vorba, utilajele noastre de procesare, modulele și liniile complete de fabricație permit furnizarea produselor către consumatori la prețuri competitive, menținând totodată cele mai înalte niveluri de igienă și caracteristicile de gust dorite.
Cererea internațională de băuturi procesate este în continuă creștere – răcoritoare, sucuri naturale, apă îmbuteliată, cafea, ceai, bere, cidru, vin etc. Pentru a avea succes, producția de băuturi trebuie să extragă maximum posibil din materia primă și să mențină în același timp caracteristicile dorite ale produsului final, cu ajutorul unui proces de producție bine împărțit pe etape, sigur, economic și sustenabil. Alfa Laval furnizează utilaje, module și linii de fabricație complete, concepute astfel încât să răspundă la cerințele specifice ale diverșilor producători de băuturi răcoritoare și de bere.
Pentru a putea comercializa un medicament sau un vaccin sunt necesare tehnologii de ultimă generaţie. Pentru a realiza acest lucru, producătorii din industria farmaceutică solicită echipamente eficiente şi igienice care garantează procese continue şi un randament durabil – din faza de pilot până la producţia pe scară largă.
În prelucrarea chimică, este important să vă puteți baza pe echipamentele dumneavoastră și să folosiți produsele care permit o soluție a procesului cât mai eficientă din punct de vedere al energiei. Schimbătoarele noastre de căldură cu plăci și garnituri au un design și caracteristici de plăci unice, pentru a facilita întreținerea ușoară și în condiții de siguranță, ceea ce le face excelente pentru sarcinile dificile în aplicații chimice. Descoperiţi unele dintre caracteristicile care vă oferă o funcționare fiabilă în timp:
Provocarea actuală în aplicaţiile pentru utilităţi industriale este transportul şi transferul de energie în cel mai eficient mod cu putinţă, minimizând în acelaşi timp costul total al investiţiei. Schimbătoarele de căldură cu plăci şi garnituri Alfa Laval sunt eficiente din punct de vedere energetic şi cele mai bune din clasa lor datorită caracteristicilor unice, optimizate. Produsele noastre vă garantează funcţionarea fiabilă şi performanţa. Descoperiţi câteva dintre caracteristicile noastre care vă ajută să reduceţi semnificativ costurile de funcţionare pe toată durata de folosire:
 • Cazuri de succes

  Există mult mai multe lucruri de văzut decât ceea ce se vede cu ochiul liber. Aflaţi cum să utilizaţi abilitățile noastre tehnologice avansate, pe care le puteți transforma în avantaje competitive pentru afacerea dumneavoastră.

  Vedeți toate exemplele sau alegeți o locaţie de pe harta de mai jos

 • Service

  Cu service-ul Alfa Laval, vă bucurați de liniște pe întreaga durată de viață a echipamentului.
  Când alegeți cel mai bun echipament de pe piață, ar trebui să alegeți şi cel mai bun service și cea mai bună asistență care să însoțească echipamentul. Numai atunci puteți fi siguri că procesele se desfășoară fără probleme, oferind durata de funcționare pe care o așteptați de la echipamentele Alfa Laval.

  Serviciile de care aveți nevoie
  Pentru a menține echipamentul în stare de funcționare foarte bună, Alfa Laval oferă un portofoliu complet de servicii, incluzând garnituri și plăci, recondiționări, servicii de curățare, soluționare de probleme și multe altele. Beneficiem de o prezență globală de canale de vânzări care lucrează în numele nostru, având grijă și de dumneavoastră.

  Centrele de service Alfa Laval
  Alegând Alfa Laval, alegeți partenerul perfect pe termen lung pentru operațiunile zilnice. Centrele noastre de service sunt răspândite în întreaga lume pentru a ne asigura că aveţi unul la dispoziţie aproape de dumneavoastră. Centrele noastre de service vor recondiționa echipamentul conform nevoilor dumneavoastră.

  Tehnicieni de service Alfa Laval
  Cu o experiență de mai bine de 100 de ani în domeniul schimbătoarelor de căldură, inginerii de service Alfa Laval din întreaga lume deţin competențele necesare și cele mai avansate tehnici de soluţionare a problemelor.