M line

Alfa Laval M line of gasketed plate-and-frame heat exchangers is used for high design pressure (>10 bar/145 psi), such as in carbonated beverages. The large range of plate and gasket types complies with Food Contact Materials (FCM) requirements for pasteurization and other heating and cooling duties in hygienic and utility applications in the dairy, food, beverage and pharmaceutical industries.

阿法拉伐 M 系列卫生级板式换热器-Alfa Laval M Series Sanitary Plate Heat Exchanger

Heat exchangers for high pressure hygienic processes and utility applications

  • Engineered specifically for high design pressure
  • High degree of service-friendliness – FDA compliant gaskets for easy opening, inspection and cleaning, and also designed for Cleaning-in-Place(CIP)
  • Fouling resistance and thermal efficiency thanks to range of pressing depths and chevron patterns as well as various corrugations
  • Flexible – heat transfer area can be modified by adding or removing plates or combining different plates and material if process parameters change
  • Suitable for multi-section heat exchangers for pasteurization saving on space, piping and costs

Optimization of duties: M line high pressure heat exchangers are available in three different sizes and work with various plate types to ensure optimal performance in your application

.
Clip plate

Tipuri de plăci pentru diferite nevoi igienice

Sunt disponibile două tipuri diferite de plăci pentru BaseLine și M Line schimbătoare de căldură cu plăci cu garnituri:

  • Modelul de plăci tip Chevron asigură o bună distribuție a produsului, precum și o eficiență termică ridicată și este utilizat de industriia pentru industria lactatelor, alimentelor băuturilor și farmaceutică.
  • Plăcile duble Gemini asigură un design complet rezistent la mixare. Acesta constă din două plăci lipite între ele și previne contaminarea încrucișată între lichide în cazul scurgerilor prin plăci.

Zona de distribuție a modelului ciocolată asigură distribuirea uniformă a fluidelor pe întreaga placă pentru a evita zonele stagnante care pot avea ca rezultat colmatări.

The chocolate pattern distribution area ensures that the fluids are evenly distributed across the entire plate to avoid stagnant zones that can result in fouling. 

Cum funcţionează:

.

Canalele sunt formate între plăci iar porturile din colț sunt aranjate astfel încât cele două medii să circule prin canale alternative. Căldura este transferată prin placă între canale, unde debitul contracurent ajută la obținerea celei mai mari eficiențe posibile. Ondularea plăcilor asigură trecerea între plăci, sprijină fiecare placă în raport cu placa alăturată și sporește turbulența, rezultând un transfer eficient al căldurii. Inginerii noștri de proiectare termică vă vor ajuta să proiectați și să selectați modelul și configurația potrivite pentru nevoile aplicației dvs., oferind în același timp performanțe termice maxime și minimizând căderea de presiune. 

Alfa Laval lichid / lichid igienic schimbătoare de căldură

Alfa Laval pasteurizator multi-secțiune

Schimbător de căldură igienic, cu plăci cu garnituri, multi-secțiune

.

Caracteristici

Picioare reglabile

Cutie de rulment

Rolă placă de conectare

Piulițe alungite

Șurub cu cap fix

Orificiu șurub

Șaibă de blocare

Rolă placă de presiune

Capac șurub de strângere

. .

Sfaturi utile - Schimbătoare de căldură igienice, cu plăci și garnituri

Iată câteva sfaturi și videoclipuri pentru service care vă arată cum vă puteți menține schimbătoarele de căldură igienice, cu plăci și garnituri, în condiții excelente.

baselinefrontline 640x360

Solicitați noi standarde

Prezentarea celor mai moderne schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri din lume. Descoperiți cum linia noastră de schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri de nouă generație, vă oferă eficiență sporită, fiabilitate mai bună și o mai mare capacitate de service.

Demand new standards Webbanner EN

Logica alimentară

Echipamentul igienic Alfa Laval combină performanța ridicată cu manipularea delicată, pentru a păstra ingredientele sensibile. Respectarea tendințelor din industria alimentară și abordarea a patru provocări majore; furnizarea de produse alimentare consumatorilor la un preț competitiv, obținerea celor mai bune rezultate din materiile prime, reducerea deșeurilor și a emisiilor și furnizarea de produse alimentare sigure și igienice.

food logic 640x360
.