Dezvoltarea sustenabilă a aplicațiilor petrochimice

Cererea de produse petrochimice este în creștere odată cu o cerere ridicată pentru produse precum materiale de ambalare, pungi de plastic, aparate de uz casnic și automobile. Ca rezultat, am observat o creștere a produselor petrochimice pe bază de combustibili fosili. Dar datorită eforturilor de decarbonizare, am observat și o creștere a captării carbonului și a materiilor prime regenerabile sau reciclate. La Alfa Laval este datoria noastră să mărim eficiența energetică a instalațiilor existente, susținând în același timp creșterea alternativelor fără combustibilii fosili.

column tower petrochemical 640x360

        

Producția de substanțe chimice de bază

Producerea de substanțe chimice de bază precum etilena, propilena, amoniacul, metanolul, butadiena și aromaticele necesită o eficiență maximă. Alfa Laval oferă o gamă largă de soluții pentru a vă ajuta să găsiți echipamentul potrivit cerințelor dumneavoastră specifice. Scopul nostru este să vă ajutăm să reduceți consumul de energie și costurile de instalare, sporind în același timp fiabilitatea instalației. Indiferent dacă aveți nevoie de un schimbător de căldură compact pentru a îmbunătăți randamentul producției sau de echipamente de separare pentru a minimiza deșeurile de proces, noi avem soluția.

piping process industry 640x360

Producția chimică intermediară

Dacă produceți oxid de etilenă, etilen glicol, formaldehidă, polioli, acizi organici, amine sau alte produse petrochimice intermediare, puteți crește producția la un cost mai mic pentru mediul înconjurător cu Alfa Laval. Indiferent dacă aveți nevoie de schimbătoare de căldură, condensatoare, decantoare sau echipamente de separare extrem de eficiente, puteți reduce deșeurile și consumul de energie fără a reduce profitabilitatea.

Petrochemical 640 x 360

Producția de polimeri și fibre

Indiferent dacă produceți latex, polietilenă, polipropilenă, polistiren sau PVC, Alfa Laval are experiența, echipamentele și serviciile necesare pentru a maximiza fiabilitatea producției și a minimiza impactul asupra mediului al instalației de produse petrochimice. Și cu un schimbător de căldură cu plăci și garnituri Alfa Laval Widegap, Alfa Laval Compabloc sau un schimbător de căldură spiralat Alfa Laval în procesul dumneavoastră, manipularea eficientă a lichidului fibros este mai ușoară ca niciodată.

oil refinery industry sunset 640x360

Producția chimică fină

Produsele chimice fine și de specialitate, cum ar fi agenții tensioactivi, substanțele chimice pentru tratarea apei, pesticidele, aditivii polimerici, rășinile, adezivii, vitaminele și alte substanțe, sunt produse în volume mai mici decât părțile lor chimice în vrac. Aceasta înseamnă că consistența și calitatea sunt cheia. Alfa Laval a lucrat îndeaproape cu producătorii de produse petrochimice pentru a oferi tehnologii de încredere, rentabile și specializate care optimizează încălzirea, răcirea, condensarea, refierberea și transferul de căldură pentru rezultate consistente, eficiente din punct de vedere energetic.

fine-and-speciality-chemicals