Protecţie chiller

Poluarea reprezintă o amenințare asupra performanței chillerelor, deoarece condensatorul este vulnerabil la mai multe probleme comune de poluare. Alfa Laval identifică noi modalități pentru a asigura protecția răcitoarelor prin incorporarea schimbătorului de căldură eficient în soluții de free cooling economice și ecologice.

Chiller-protection 640x360

Poluarea afectează performanța

Un mediu operațional poluat sporește riscul de oprire a unui răcitor din cauza afectării condensatoarelor. Deoarece condensatorul este deosebit de vulnerabil la atacuri din partea clorurilor corozive, impurităților dăunătoare și activităților biologice din apă, este necesar să se ofere protecția răcitoarelor eficientă din punctul de vedere al costurilor. 

Rolul free-coolingului în protecția răcitoarelor

Schimbătoarele de căldură cu plăci și garnituri Alfa Laval pot fi folosite pentru a oferi
protecție rentabilă și extrem de eficientă a condensatoarelor pentru răcitoare. În combinație cu un turn de răcire sau o sursă de free-cooling, precum un râu sau un lac, schimbătoarele de căldură cu plăci și garnituri creează un sistem indirect pentru protecția răcitoarelor. Această soluție, comparativ cu un sistem direct în care sursa de răcire este direct legată de răcitor, elimină problemele de poluare și prin urmare îmbunătățește fiabilitatea condensatorului și reduce costurile de mentenanță.

Conducând viitorul în HVAC

Portofoliul Alfa Laval de Service 360°

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru menținerea echipamentelor în cele mai bune condiții, Alfa Laval vă oferă un portofoliu cuprinzător de servicii.

Contactați-ne pentru a descoperi cum puteți extinde performanța produselor dvs.