Free cooling - aer

Free-coolingul cu aer folosește aerul exterior cu temperatură scăzută drept mediu de răcire pentru apa răcită. Această metodă este o soluție rentabilă și ecologică pentru aer condiționat și răcirea proceselor, comparativ cu răcirea mecanică. Aflați cum puteți profita de beneficiile extinse ale răcirii libere în aplicații specifice și cum o puteți integra într-o soluție de răcire completă.

Free cooling air 640x360

Identificarea soluției de răcire adecvate 

Free-colingul poate acoperi cerințe de răcire în perioadele reci ale anului, când temperaturaaerului de afară scade sub temperatura de proces necesară. În soluțiile pe bază de aer, aerul trece printr-un răcitor uscat, adiabatic sau printr-un turn de răcire în drumul său către schimbătorul de căldură. Alfa Laval profită de vastele sale cunoștințe în domeniul aplicațiilor pentru a identifica soluțiile optime între răcirea liberă și răcirea cu chillere pentru
funcționarea pe tot parcursul anului. Raportul energetic dintre un chiller și free-cooling este de 5 la 1 comparativ cu răcirea mecanică.

Valorificarea beneficiilor complete ale free-coolingului

Alfa Laval este singurul furnizor care oferă combinația de răcitor adiabatic sau dry cooler și schimbătorul de căldură cu plăci și garnituri ca element de bază al sistemelor de free-cooling pe bază de aer. Schimbul de căldură eficient este cheia obținerii beneficiilor maxime din free-cooling. De aceea schimbătoarele de căldură Alfa Laval sunt folosite în aplicații de răcire liberă pe bază de aer în toată lumea.

Conducând viitorul în HVAC

Portofoliul Alfa Laval de Service 360°

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru menținerea echipamentelor în cele mai bune condiții, Alfa Laval vă oferă un portofoliu cuprinzător de servicii.

Contactați-ne pentru a descoperi cum puteți extinde performanța produselor dvs.