Prelucrare citrice

Succesul în producerea sucului de fructe depinde de un echilibru critic între aspect, aromă și textură, pe de o parte, și considerente de sănătate și siguranță și costurile de producție, pe de altă parte. Echipamentele, sistemele și serviciile Alfa Laval ajută clienții să atingă acest echilibru, în special în operațiunile din fabricile de procesare a citricelor.

Citrus 640x360

Separarea, concentrarea și pasteurizarea portocalelor.

Dacă produceți suc de portocale, decantoarele centrifugale Foodec sunt ideale pentru îndepărtarea pulpei după extracție, în timp ce diferite tipuri și dimensiuni de centrifuge cu discuri Alfa Laval sunt utilizate pe scară largă în clarificare sau în recuperarea pulpei pentru sucurile tulburi.

Separarea ermetică

Prelucrarea lămâilor în suc duce adesea la niveluri ridicate de ulei de citrice în suc. Cea mai bună modalitate de a reduce aceste niveluri de ulei fără a pune în pericol calitatea sucului este separarea centrifugală. Aceasta este o operație extrem de delicată, deoarece cantitățile de ulei sunt mici.

Separatoarele ermetice Alfa Laval sunt capabile să elimine acest ulei în mod eficient și fiabil, datorită acțiunii ultra-netede a bolului ermetic.

Pasteurizarea portocalelor

Tehnologia compactă, eficientă termic a schimbătorului de căldură Alfa Laval este, de asemenea, utilizată pe scară largă pentru a asigura un tratament mai delicat al sucurilor NFC (chiar și cu conținut ridicat de pulpă) atunci când se reglează temperaturile. Aceste unități Alfa Laval sunt, de asemenea, utilizate în pasteurizarea care dezactivează orice enzime prezente în suc și îl face stabil microbiologic.

Recuperarea aromei și a uleiului

Uleiul de mare valoare și aromele pot fi extrase și din portocale alături de procesarea sucului. Alfa Laval vă poate furniza, de asemenea, unități de recuperare a uleiului de ultimă generație, care pot procesa emulsiile de ulei delicate în ulei de coajă pur și clar.

Portocale

Operațiuni la scară largă

 
Portocalele sunt cultivate în regiuni tropicale și subtropicale din întreaga lume. Aproximativ 60 de milioane de tone de portocale sunt cultivate anual, reprezentând mai mult de două treimi din producția mondială de citrice. Dintre acestea, aproximativ 40% sunt procesate în suc, iar restul consumate ca fruct întreg.
 

Concentrați-vă pe concentrat

 
În mod normal, există două puncte focale în procesarea comercială a portocalelor – sucul în sine și uleiul extras din coajă.
 
Sucul este procesat în mod normal în suc concentrat sau NFC (Nu Din Concentrat) de înaltă calitate, care de obicei poate fi vândut ca premium. Sucul pe bază de NFC are în prezent o cerere considerabilă la nivel mondial și este segmentul de piață cu cea mai rapidă creștere pentru suc de portocale.
 
Când sucul este produs în concentrat, echipamente precum evaporatoarele cu peliculă ascendentă AlfaVap asigură o concentrație rapidă, la temperatură scăzută. Prin adăugarea unei unități speciale de recuperare a aromei, acest tratament delicat vă ajută să obțineți suc de cea mai bună calitate.
 

Separarea, concentrarea și pasteurizarea portocalelor.

 
Alfa Laval este lider mondial în aplicarea tehnologiilor avansate de separare centrifugală în procesarea alimentelor și a băuturilor.
 
Dacă produceți suc de portocale, decantoarele centrifugale Foodec sunt ideale pentru îndepărtarea pulpei după extracție, în timp ce diferite tipuri și dimensiuni de centrifuge cu discuri Alfa Laval sunt utilizate pe scară largă în clarificare.
 
Tehnologia compactă a schimbătoarelor de căldură Alfa Laval, eficientă termic este, de asemenea, utilizată pe scară largă pentru a asigura cel mai blând tratament posibil la reglarea temperaturilor, precum și pentru pasteurizare care dezactivează orice enzime prezente în suc și îl face stabil microbiologic.
 

Recuperarea aromei și a uleiului

 
Uleiul de mare valoare și aromele pot fi extrase și din portocale alături de procesarea sucului.
 
Alfa Laval vă poate furniza, de asemenea, unități de recuperare a uleiului de ultimă generație, care pot procesa emulsiile de ulei delicate în ulei de coajă pur și clar.

Lămâi

Diferiți de ceilalți

Lămâile sunt cultivate în principal pentru proprietățile culinare speciale ale sucului foarte acid și, de asemenea, pentru uleiul extras din coajă. Acesta se vinde la un preț foarte ridicat și, prin urmare, este în centrul atenției atunci când se procesează lămâi.
 
Multe tipuri de sucuri care pot fi extrase din citrice sunt în mod normal destinate fie consumului domestic, fie procesării în concentrat sau suc NFC de înaltă calitate. Nu este cazul, însă, pentru sucul de lămâie, deoarece acest suc este prea acid pentru a fi băut.
 
Sucul este, în mod normal, fie concentrat la aprox. 48–55 °Bx prin evaporare sau – mai rar – vândut ca suc în concentrație naturală. Acest suc poate fi folosit și ca ingredient în multe alte băuturi, deoarece este cunoscut pentru calitățile sale stabile.

Maximizare versatilă a veniturilor

Indiferent dacă derulați o operațiune de procesare a unui singur fruct sau o instalație cu mai multe fructe, sistemele și echipamentele Alfa Laval vă pot ajuta să atingeți niveluri de calitate care să vă sporească veniturile din produse din lămâie.

Uleiuri

În procesarea citricelor, Alfa Laval este, de asemenea, renumită pentru echipamentele care separă uleiul de coajă. În timpul acestui proces, este important să se protejeze calitatea prin managementul termic eficient disponibil de la echipamentele lider de piață Alfa Laval.
Separarea ermetică

Prelucrarea lămâilor în suc duce adesea la niveluri ridicate de ulei de citrice în suc.

Cel mai bun mod de a reduce astfel de niveluri de ulei fără a pune în pericol calitatea sucului este prin centrifugare. Aceasta este o operație extrem de delicată, deoarece cantitățile de ulei sunt mici. Separatoarele ermetice Alfa Laval sunt capabile să elimine acest ulei în mod eficient și fiabil datorită acțiunii ultra-netede a bolului ermetic.