Alfa Laval - Prelucrare citrice

Prelucrare citrice

Succesul în producția sucului de fructe depinde de echilibrul vital dintre aspect, aromă și textură pe de o parte, și considerentele legate de sănătate și siguranță și costurile de fabricație pe de altă parte. Echipamentele, sistemele și serviciile prestate de Alfa Laval, ajută clientul să atingă acest echilibru în operațiile speciale din instalațiile de prelucrare a citricelor.

Citrus 640x360

Separarea, concentrarea și pasteurizarea portocalelor 

Dacă produceți suc de portocale, centrifugele de decantare Foodec sunt ideale pentru îndepărtarea pulpei după extracție, în timp ce diferite tipuri și mărimi de centrifuge cu disc separator de la Alfa Laval sunt folosite la scară largă în decantare sau pentru recuperarea pulpei pentru sucurile cu pulpă.

Separarea ermetică

Transformarea lămâilor în suc duce adesea la nivele ridicate de ulei de citrice în suc. Cel mai bun mod de a reduce aceste nivele ale uleiului fără a periclita calitatea sucului este prin separare centrifugală. Aceasta este o operație extrem de delicată, deoarece cantitățile de ulei sunt foarte mici.

Separatoarele ermetice de la Alfa Laval pot îndepărta acest ulei în mod eficient și fiabil, datorită acțiunii ultra-fine a rotorului ermetic.

Pasteurizarea portocalelor

Tehnologia schimbătoarelor de căldură compacte, eficiente din punct de vedere termic ale Alfa Laval este, de asemenea, folosită la scară largă pentru a asigura cel mai blând tratament cu putință al sucurilor care nu sunt obținute din concentrat (chiar și cu un conținut ridicat de pulpă) la reglarea temperaturilor. Aceste agregate de la Alfa Laval sunt de asemenea folosite la pasteurizarea care dezactivează orice enzime prezente în suc și îl fac stabil din punct de vedere  microbiologic.

Recuperarea aromelor și uleiurilor

Uleiurile și aromele cu valoare ridicată se pot extrage, de asemenea, din portocale alături de prelucrarea sucului. Alfa Laval vă poate livra, de asemenea, agregate ultramoderne pentru recuperarea uleiului care pot transforma emulsiile de ulei delicate în ulei transparent, pur din coajă.