Prelucrare fructe continentale

În activitatea de prelucrare a fructelor – atât cele cu sâmburi, cât și cele fără – în suc (clar sau tulbure) sau piureuri, atât în concentrație naturală, cât și concentrate, obținerea celui mai bun preț de piață necesită configurații de producție care să ofere constant o calitate ridicată. Suntem aici pentru a vă ajuta să faceți acest lucru și pentru a vă asigura cel mai bun randament posibil pentru suc din orice cultură.

Continental fruit 640x360

Parametri unici pentru piețele mature

Procesarea fructelor continentale în suc/piure este o industrie matură în care produsul – atât sucul limpede, cât și sucul tulbure – este o marfă cu volum mare, cu profit redus la nivel mondial.

Consecvența contează

Pentru a obține cele mai bune prețuri pe astfel de piețe, și în fața concurenței globale, trebuie să puteți transforma aceste fructe continentale în produse finite de o calitate constantă, cu randamente ridicate, un management riguros al igienei și costuri reduse de procesare.

Sistemele și know-how-ul Alfa Laval vă ajută să obțineți constant rezultate de procesare de înaltă calitate, în ciuda tuturor variațiilor naturale ale materiei prime.

Răspunsuri complete

Alfa Laval oferă sisteme complete, integrate pentru procesarea culturilor de mere și pere în suc. Paleta de neegalat de tehnologii Alfa Laval include decantoare centrifugale, schimbătoare de căldură și echipamente de filtrare cu membrană, precum și sisteme specializate și module de procesare pentru extracție, clarificare, pasteurizare, stabilizare și recuperare a aromei.

Sistemele cu membrane de ultrafiltrare vă permit să înlocuiți echipamentele tradiționale de concentrare și să obțineți rezultate semnificativ mai bune folosind mai puțină energie.
Sistemele de curățare a părții inferioare a rezervorului vă permit să preveniți orice transfer de contaminare bacteriană, precum și creștere a debitului.

Să mergem mai departe

Aceste sisteme pun accent pe eficiența din punct de vedere al costului ridicat al igienei, fiabilitatea procesării și consumul excepțional de redus de energie. Configurațiile de procesare Alfa Laval complet închise vă permit să preveniți oxidarea și să mențineți igiena perfectă.
Beneficiile notabile includ o recuperare mai mare a sucului și deșeuri mai uscate care reduc impactul asupra mediului, precum și deschiderea drumului către venituri suplimentare din sucul de calitatea a doua.

Piersici și caise

Favorit la nivel mondial

Piersica și caisa sunt ambele fructe cu sâmburi, membri strâns înrudiți ai genului prunus. Ambele sunt folosite pentru a produce piure care este apoi folosit ca ingredient în multe alte alimente și băuturi.

Managementul culorii

Una dintre cheile pentru asigurarea unei valori comerciale ridicate pentru piureurile de piersici și caise este păstrarea aspectului proaspăt prin gestionarea pigmenților roșiatici și – în cazul piersicilor – menținerea culorii albicioase.

Alfa Laval oferă echipamente cheie concepute pentru a face acest lucru posibil, inclusiv decantoare centrifugale Foodec care ajută la eliminarea oricărei oxidări, ce afectează atât culoarea, cât și calitatea.

Eficiență mai mare

Sistemele precum schimbătoarele de căldură tubulare ViscoLine și schimbătoarele de căldură cu racleți Contherm sunt, de asemenea, ideale pentru creșterea eficienței și reducerea costurilor de operare prin înlocuirea configurațiilor tradiționale ale schimbătoarelor de căldură.

Sistemele Alfa Laval pentru producerea piureurilor de piersici și caise sunt renumite pentru că sunt eficiente, fiabile și ușor de utilizat.

Fructe de pădure

Valoarea maximă de recoltare

O mulțime de tipuri diferite de fructe de pădure – atât sălbatice, cât și cultivate – sunt folosite pentru a produce suc. Cu toate acestea, prelucrarea multor soiuri diferite este în esență similară.

La fel este și prelucrarea merelor. Acest lucru deschide calea pentru ca sistemele de producție de suc să fie foarte versatile – cu echipamentul potrivit, se pot procesa atât fructe de pădure, cât și mere sau pere.

Alfa Laval poate furniza întreaga gamă de echipamente de care aveți nevoie pentru procesarea cu eficiență ridicată a culturilor de fructe de pădure. Oferim sisteme concepute pentru a vă asigura că obțineți, în mod constant, valoarea maximă de la fiecare tip de fructe pe care doriți să le procesați – proaspete sau congelate.

Cu blândețe

Prelucrarea fructelor de pădure este în mod normal o operațiune continuă care trebuie să aibă loc rapid și fiabil și cu un minim de stres termic asupra produsului. Acest lucru este esențial pentru menținerea culorii, a gustului și a aspectului general, precum și pentru păstrarea beneficiilor nutriționale importante din vitamine și antioxidanți.

Deoarece multe sucuri pe bază de fructe de pădure sunt vândute la prețurile produselor de bază, randamentele mari și costurile scăzute cu energia sunt importante pentru producători. De asemenea, procesoarele pot obține un avantaj competitiv suplimentar prin controlul vitezei și al temperaturii configurației de procesare.

Sistemele specializate de procesare a fructelor de pădure de la Alfa Laval fac relativ simplă realizarea acestui lucru.

Igiena este esențială

Prelucrarea fructelor de pădure în sucuri pentru consumatori conștienți de costuri și de calitate, necesită o concentrare eficientă de la un capăt la altul asupra igienei.

Sistemele și echipamentele de procesare a fructelor de pădure Alfa Laval respectă cele mai stricte standarde de calitate și igienă pe care le puteți întâlni pe piețele mondiale, inclusiv toate legislațiile relevante ale UE și cerințele FDA din SUA.

Mere și pere

Parametri unici pentru piețele mature

Procesarea merelor și perelor în suc este o industrie matură în care produsul – atât sucul limpede, cât și cel tulbure – este o marfă de mare volum, cu profit redus la nivel mondial.

Consecvența contează

Pentru a obține cele mai bune prețuri pe astfel de piețe și în fața concurenței globale, trebuie să puteți produce sucuri de mere și pere de o calitate constantă, cu un management strict al igienei.

Sistemele și know-how-ul Alfa Laval vă ajută să obțineți rezultate de procesare de înaltă calitate, în ciuda variațiilor naturale ale merelor și perelor, precum și a efectelor schimbărilor climatice, meteorologice și de transport.

Răspunsuri complete

Alfa Laval oferă sisteme complete, integrate pentru procesarea culturilor de mere și pere în suc. Paleta de neegalat de tehnologii Alfa Laval include decantoare centrifugale, schimbătoare de căldură și echipamente de filtrare cu membrană, precum și sisteme specializate și module de procesare pentru extracție, clarificare, pasteurizare, stabilizare și recuperare a aromei.

Sistemele cu membrane de ultrafiltrare vă permit să înlocuiți echipamentele tradiționale de concentrare și să obțineți rezultate semnificativ mai bune folosind mai puțină energie. Sistemele de curățare a părții inferioare a rezervorului vă permit să preveniți orice transfer de contaminare bacteriană, precum și creșterea debitului.

Să mergem mai departe

Aceste sisteme pune accent pe eficiența din punct de vedere al costurilor igienei ridicate, fiabilitatea procesării și consumul excepțional de redus de energie. Configurațiile de procesare Alfa Laval complet închise vă permit să preveniți oxidarea și să mențineți igiena perfectă.

Beneficiile notabile includ o recuperare mai mare a sucului și deșeuri mai uscate, care reduc impactul asupra mediului, precum și deschiderea drumului către venituri suplimentare din sucul de calitatea a doua.

Rodie

Interes comercial în creștere

Rodia nu a ajuns încă să se impună comercial ca fruct de consum pe piețele din emisfera vestică.
Cu toate acestea, fructele sunt din ce în ce mai solicitate pentru prelucrare în suc, precum și pentru utilizări culinare. Acest lucru se datorează în principal beneficiilor substanțiale pentru sănătate raportate - sucul de rodie este o sursă excelentă de anti-oxidanți.

De fapt, cererea mondială de suc de rodie depășește oferta. Astfel, acest tip de suc este din ce în ce mai popular ca ingredient în alte sucuri, datorită proprietăților sale benefice.

Percepții și culoare

Rodiile pentru producerea sucului sunt procesate aproape în același mod ca și fructele de pădure, cu excepția extracției inițiale în care coaja este îndepărtată și ariile roșii (carcasa semințelor) sunt separate de pulpa albă internă.

Pentru a ajuta la asigurarea succesului comercial, este important ca consumatorii să poată vedea legătura dintre sucul de rodie și fructele proaspete, așa cum o demonstrează culoarea. Sistemele foarte eficiente de management al căldurii și anti-oxidare disponibile de la Alfa Laval vă permit să împiedicați sucul să se înnegrească.

Prelucrare delicată

Acest lucru, împreună cu viteza, consistența și delicatețea procesării, vă permit să obțineți o valoare comercială completă din stocurile dvs. de rodie.