Prelucrare fructe tropicale

Mii de tipuri și varietăți diferite de fructe tropicale sunt prelucrate en-gros și cu amănuntul fie în produse semirafinate, fie complet finisate de către companii din întreaga lume. Experiența Alfa Laval constă în extragerea sucurilor dintr-o mare varietate de fructe crude care includ nuca de cocos (apă, lapte și smântână), ananasul, fructul pasiunii și curmalele sau din piureuri vâscoase, cum ar fi mango, papaya, acerola, guava și banană.

Tropical fruit 630x360

Folosind echipamente Alfa Laval în configurația dumneavoastră de procesare a fructelor tropicale, sunteți permanent la zi

  • Asigurați-vă că instalația dvs. este ușor de extins, pentru a se conforma nevoilor dvs. în schimbare
  • Asigurați-vă că sucurile și piureurile pe care le produceți respectă standardele și cerințele internaționale, pentru vânzări mai bune
  • Obțineți în mod constant maximum – și tot ce este mai bun – din toate tipurile de fructe pe care le procesați
  • Obțineți versatilitate maximă, pentru a vă reduce dependența de orice cultură sau culturi specifice
  • Asigurați o fiabilitate excepțională a instalației.

Acerola

Centru de vitamina C

Acerola este un arbust sau un copac mic cu fructe tropicale, cunoscut și sub numele de cireș Barbados.

Fructul oferă cantități relativ mari de suc și este considerat unul dintre cele mai bogate surse de vitamina C din lume, oferind de aproximativ zece ori concentrația găsită în portocale. De asemenea, are un conținut foarte mare de caroten și include cca. 3% acid ascorbic.

Aceste tipuri de beneficii pentru sănătate și nutriție fac ca sucul de acerola să devină popular pe piețele mondiale ca ingredient în alte produse cu sucuri.

Percepțiile sunt esențiale

Atunci când procesați fructe acerola în suc, sistemele și echipamentele Alfa Laval vă ajută să păstrați aspectul natural, aroma și senzația gustativă, fără a îndepărta nimic din ce contribuie la calitățile atractive din punct de vedere comercial ale sucului.

Percepția consumatorului este esențială. Acesta este motivul pentru care echipamentele de procesare a acerolei Alfa Laval - utilizate și pentru o gamă largă de alte fructe, inclusiv assaya, papaya, guava și mango - se concentrează pe un tratament termic delicat și pe o clarificare eficientă care îmbunătățesc percepția asupra calităților acestui fruct cu valoare relativ ridicată.

Banană

Favorită la nivel mondial

Banana este o cultură alimentară foarte nutritivă, cultivată pe scară largă atât în ​​regiunile tropicale, cât și subtropicale, pentru consum pe piețele din întreaga lume. Bananele sunt în mod normal procesate în piure și pulpă, precum și aromă și pulbere de banane, dulceață de banane etc. În formă procesată, sunt utilizate pe scară largă în sucuri, alimente pentru copii, cofetărie, produse de panificație și produse lactate.

Combinația versatilă de consistență, gust și beneficii nutriționale face ca piureul de banane să fie o componentă de bază care are o cerere larg răspândită pentru amestecuri de sucuri, smoothie-uri și alimente pentru copii.

Eficiența contează

Deoarece piureul de banane este de obicei considerat un produs de bază cu profit redus, succesul comercial pe piețele internaționale tinde să depindă de eficiență și consecvență.

Sistemele Alfa Laval sunt renumite pentru că sunt eficiente, fiabile și ușor de operat. Vă putem furniza echipamentele specializate de care aveți nevoie pentru a crește eficiența și marjele de profit în producerea piureului de banane.

Sistemele precum schimbătoarele de căldură tubulare ViscoLine și schimbătoarele de căldură cu racleți Contherm sunt ideale pentru înlocuirea echipamentelor tradiționale, de exemplu.

Litchi

Popularitate de lungă durată

Litchi este fructul unui copac tropical și subtropical și singurul membru al genului Litchi din familia mahonului.

Litchi este cel mai popular fruct chinezesc și este cultivat pe scară largă în toată Asia de Sud-Est, unde este cultivat de peste o mie de ani.

Este utilizat pe scară largă în producția de sucuri.

Păstrarea calităților cheie

Decantoarele centrifugale Alfa Laval Foodec sunt special concepute pentru a face față priorităților industriei alimentare în ceea ce privește igiena și calitatea produsului. Spre deosebire de separatoarele centrifugale tradiționale de mare viteză, aceste decantoare centrifugale speciale vă facilitează satisfacerea cererii consumatorilor de suc de litchi cu un conținut mai mare de fibre.

Decantoarele centrifugale Foodec dotate cu discuri de decojit au, de asemenea, o importantă funcție anti-spumare. Controlul prezenței aerului ajută la minimizarea spumei, precum și a oricărui risc de oxidare. Acest lucru, la rândul său, vă ajută să păstrați culoarea, aroma și senzația gustativă a sucului de litchi.

Mango

Cerere la nivel mondial

Mango este un arbore fructifer tropical originar din India, dar acum este cultivat atât în ​​regiuni tropicale, cât și subtropicale, pentru a fi distribuit pe piețele din întreaga lume.

Mango este foarte căutat pentru aroma, parfumul și culoarea lui. Este exploatat pe scară largă pentru a fi folosit ca aliment, precum și pentru piureuri și sucuri.

Măiestria mango

Alfa Laval oferă tehnologia care vă permite să realizați producția de pulpă, concentrate de pulpă, piureuri, suc limpezit și concentrate de suc cu eficiență maximă. Acest lucru deschide calea către extragerea veniturilor maxime din pulpă și coajă.

De asemenea, vă ajutăm să rezolvați eficient problemele și dificultățile locale individuale.
Oricare ar fi acestea, avem cunoștințele de prelucrare a mango-ului pentru a le aborda.

Abordarea petelor negre

În întreaga lume, multe operațiuni de prelucrare a mangoului se confruntă în prezent cu efectele infecțiilor fungice cu antracnoză de mango, cunoscute mai colocvial sub numele de pete negre.

Sistemele Alfa Laval, inclusiv decantoarele centrifugale Foodec concepute pentru a menține standarde excepționale de igienă și pentru a preveni oxidarea, au obținut rezultate excepționale în rezolvarea acestei probleme. Acest lucru poate ajuta orice operațiune de procesare a mango-ului să facă față acestei provocări importante.

Îmbunătățirea eficienței

Tehnologiile Alfa Laval vă permit să obțineți îmbunătățiri semnificative atât în ​​ceea ce privește standardele de calitate, cât și de eficiența în producția de suc de mango.

Cu ajutorul unei game cuprinzătoare a celor mai eficiente sisteme din lume, puteți produce suc de mango standard pentru export, cu o calitate superioară și la prețuri și mai competitive.

Fructul pasiunii

Adaptarea la schimbări

Există mai mult de 500 de soiuri diferite de fructul pasiunii, dintre care 50 sunt comestibile și doar două sunt considerate în mod normal de importanță comercială majoră.

Cultivat în principal în Ecuador, fructul galben al pasiunii oferă cel mai mare randament la hectar și este principalul soi folosit pentru producerea sucului și a concentratului.

Calități unice

Aroma și gustul fructului pasiunii sunt atât de intense încât este de obicei considerat prea puternic pentru a fi folosit în sucurile pure de fructul pasiunii.

Totuși, aceste calități unice fac din sucul de fruct al pasiunii un ingredient ideal în alte băuturi din fructe, nectaruri și amestecuri de sucuri tropicale.

În sucuri, fructul pasiunii este singurul ingredient care, pur și simplu, nu poate fi înlocuit cu nimic altceva. Sucul concentrat de fructul pasiunii de înaltă calitate are prin urmare o valoare de piață excepțional de mare.

Lider mondial

Savoarea și aroma intensă a fructului pasiunii sunt însă extrem de delicate. Prin urmare, procesarea trebuie să fie rapidă și meticulos controlată, dar și să implice un minim de stres termic. Acest lucru necesită echipamente de un standard excepțional.

Alfa Laval este de departe principalul furnizor mondial de sisteme și echipamente pentru procesarea fructului pasiunii în suc de calitate pentru export. De asemenea, suntem pionieri în aplicarea tehnologiilor de înaltă eficiență în procesarea sucurilor extrem de delicate și sensibile la aromă, cum ar fi sucul de fructul pasiunii.

Acestea includ game complete de schimbătoare de căldură, centrifuge cu discuri, decantoare centrifugale, evaporatoare, clarificatoare și echipamente atât pentru recuperarea aromei, cât și pentru dezaerare.

Ananas

Nevoi în schimbare

Cerințele pieței cu privire la sucul de ananas se schimbă treptat. Anterior, accentul principal era pe furnizarea de suc limpede, cu un conținut mai scăzut de pulpă. Aceasta a fost – și este – o muncă pe care centrifugele de mare viteză o pot face în mod eficient.

Totuși, din ce în ce mai mult, accentul comercial este pus pe sucul de ananas cu un conținut mult mai mare de pulpă, reflectând modelele de cerere ale consumatorilor și conștientizarea sănătății. Cel mai simplu și mai rentabil mod de a procesa suc de ananas cu conținut mai mare de pulpă este cu ajutorul tehnologiilor avansate de centrifugare cu decantoare disponibile de la liderul de piață în acest domeniu – Alfa Laval.

Furnizarea de capacități cheie

Tehnologiile Alfa Laval pot juca un rol cheie în creșterea atât a eficienței, cât și a profitabilității configurației dumneavoastră de procesare a sucului de ananas. Furnizăm o gamă completă de sisteme ușor de integrat, ideale pentru a ridica orice unitate de producție la un nou nivel.

Evaporatoarele compacte cu plăci AlfaVap, cu întreținere redusă, fac posibilă concentrarea sucurilor cu conținut ridicat de solide.

Pentru un produs cu suc de mare valoare, este vital să se mențină atât culoarea, cât și aroma. Decantoarele centrifugale Foodec dotate cu discuri de decojire asigură o funcție importantă anti-spumă. Controlul prezenței aerului ajută la minimizarea spumei, precum și a oricărui risc de oxidare care poate afecta calitatea.

Recuperarea aromei

Alfa Laval are o lungă tradiție în lucrul cu recuperarea aromei. Acest lucru joacă adesea un rol important în prelucrarea ananasului în suc.