Degresare

Procesele de randare adecvate pot transforma produsele secundare de origine animală în produsele alimentare fracționate, hrană pentru animale și produse de calitate tehnică. Aceste produse cu valoare adăugată pot include uleiuri, jumări și făini adecvate atât pentru hrana animalelor, cât și pentru consumul uman, sau ca ingrediente pentru utilizare în procesele comestibile și necomestibile din aval.

Protein powders and meals 640x360

Totuși, produsele secundare de origine animală care nu sunt potrivite pentru consumul uman au o valoare comercială semnificativă. Astfel de produse pot fi exploatate pentru a produce grăsimi tehnice utilizate în multe ramuri ale industriei, precum și în hrana pentru animale. Chiar dacă acestea nu sunt destinate consumului uman, există o legislație strictă în vigoare cu privire la minimizarea impurităților din aceste grăsimi.

Experiența vastă a Alfa Laval în procesele privind produsele secundare de origine animală menite să adauge valoare comercială semnificativă ne face un furnizor puternic de soluții de componente, precum și linii complete de randare umedă. Aceste linii de prelucrare și toate componentele lor pot fi adaptate pentru uz alimentar sau non-alimentar, cu capacități CIP complete.

Utilizarea pe scară largă a tehnologiei de "spălare", folosind centrifugele de decantare de înaltă performanță de la Alfa Laval facilitează producția de făină din pește, carne și oase, cu un conținut extrem de scăzut de grăsimi. În plus, procesul de spălare crește conținutul de proteine din făină precum și recuperarea uleiului valoros.

Sistemul de evaporare cu placă multitreaptă VAP de la Alfa este o metodă compactă și eficientă din punct de vedere energetic pentru recuperarea tuturor proteinelor dizolvate din faza lichidă separată.

Uscarea finală este realizată cu uscătoare tip flash de la Alfa Laval sau prin utilizarea uscătoarelor cu disc convenționale.