Procesare grăsimi, carne şi făină

Alfa Laval este lider în furnizarea atât a unor cunoștințe de specialitate excepționale, cât și a tehnologiei avansate pentru a extragerea ingredientelor proteice și grăsimilor comestibile dintr-o gamă largă de produse secundare din carne.

Greave and meal and fat processing 640x360

 

În afară de produsele și soluțiile pentru randarea umedă continuă și degresarea jumărilor, Alfa Laval are, de asemenea, o experiență considerabilă în proiectarea de linii de prelucrare pentru recuperarea supelor din produsele secundare de abator.

Tehnologia de separare de la Alfa Laval este, de asemenea, utilizată la scară largă pentru pre-prelucrarea și degresarea oaselor și șoriciului care urmează să fie transformate în gelatină.

Sisteme de degresarea a cărnii roșii

Schimbătoarele de căldură Contherm cu suprafață curățată de la Alfa Laval și centrifugele de decantare sunt folosite pentru a proiecta linii pentru producerea produselor din carne cu un conținut redus de grăsime, cum ar fi carnea de vită macră și texturată sau reducerea cărnii de pasăre grase.

Carnea tocată grasă – fie de pasăre, de vită sau de porc - este temperată rapid folosind schimbătoare de căldură cu suprafață curățată Contherm, fără a denatura proteinele, ci topind cea mai mare parte a grăsimii. O centrifugă de decantare este apoi utilizată pentru a îndepărta grăsimea nedorită. Tocătura este răcită imediat după aceea într-un al doilea sistem Contherm. Rezultatul este un produs din carne cu un conținut scăzut de grăsime, care își păstrează toată aroma și funcționalitatea - o caracteristică foarte apreciată în multe moduri de folosire a cărnii, inclusiv burgeri și nuggets de pui.

Grăsimi comestibile

Pentru companiile de prelucrare a cărnii, este important ca valoarea comercială disponibilă din multe tipuri de țesut gras să nu se irosească. Acesta este motivul pentru care țesutul gras de toate tipurile, inclusiv șorici și țesutul conjunctiv, este în mod normal, transformat în grăsime purificată și jumări, în scopul de a genera venituri suplimentare.

Sistemul de randare umedă continuă de la Alfa Laval Centriflow este cel mai bun mod de a realiza acest lucru, reducând nivelurile grăsimii din jumări cu până la 50%. Acest proces are loc într-un sistem complet închis, care este deosebit de adecvat pentru transformarea materiilor prime comestibile în produse destinate consumului uman.

Sistemul cu plăci de vaporizare în mai multe trepte AlfaVap este o metodă foarte compactă și extrem de eficientă din punct de vedere energetic pentru recuperarea tuturor proteinelor dizolvate din faza apoasă separată.

Uscarea finală este realizată cu uscătoare cu disc convenționale sau prin utilizarea uscătoarelor de la Alfa Laval.