Procesare oase

Oasele sunt folosite ca material de bază pentru producerea de grăsimi și gelatină de origine animală destinate consumului uman, sau pur și simplu grăsimi și carne tehnice și făină de oase pentru hrana animalelor. Sistemele Alfa Laval Centribone furnizează un mod deosebit de versatil și eficient de prelucrare a oaselor crude de animale, printr-un proces continuu de randare umedă care utilizează până la 30% mai puțină energie decât randarea uscată.

transformation-os-traitement-continu-voie-humide 640x360 (1)

Instalațiile Centribone de la Alfa Laval asigură modul cel mai versatil și mai eficient de prelucrare a produselor din carne. Procesul continuu de randare umedă se poate gestiona orice materie primă, de la țesuturile grase până la cele mai bune materii prime pentru gelatină din oase.

Prelucrarea la temperatură scăzută este complet închisă, ceea ce o face deosebit de adecvată în special pentru prelucrarea produselor comestibile, a ingredientelor pentru produse alimentare pentru animale de companie sau a grăsimilor tehnice de cea mai bună calitate în scopul producerii de combustibili.

Caracteristicile de ultimă generație ale Centribone permit companiilor de prelucrare să pătrundă în segmente mai profitabile de pe piața produselor finite. Pentru a obține produse finite de cea mai înaltă calitate, impactul termic în timpul prelucrării trebuie să fie cât mai scăzut cu putință. Încălzirea rapidă, precisă și de prelucrarea în sistemului Centribone duc la producția de grăsimi de înaltă calitate, cu culori deosebite, fără nicio creștere a acizilor grași liberi (FFA) și cu un impact minim al oxidării.

Tehnologia Centribone este special concepută pentru prelucrarea produselor destinate produselor alimentare pentru animale de companie sau consumul uman, deoarece timpul scurt de prelucrare al sistemului Centribone menține valoarea nutritivă și funcționalitatea proteinei.

Prelucrarea  continuă în Centribone facilitează menținerea unei calități uniforme. Producătorii beneficiază în ceea ce privește ușurința de exploatare – iar clienții apreciază diferența de calitate.

Planificarea flexibilă a producției

Reducând duratele de pornire și oprire, Centribone nu numai că flexibilizează și eficientizează producția, dar și asigură mai mult timp în orice program de producție. Într-o instalație Centribone, de exemplu, prelucrarea diferitelor materii prime, cum ar fi țesuturile grase și oasele, este posibilă în cicluri succesive, dacă este necesar. Indiferent dacă sunteți un operator la scară largă sau una mică, productivitatea este îmbunătățită.

Procesul de încălzire de scurtă durată

Materialul măcinat este alimentat la gura de alimentare a încălzitorului Centribone pentru materie primă, iar încălzirea se realizează prin injectarea de abur, direct în produs. Această injectare se realizează prin duze speciale optimizate, iar rezultatul este cel mai rapid transfer de energie la produs cu putință, ducând la cea mai rapidă încălzire. Produsul este deplasat prin zone de încălzire duble ale încălzitorului printr-un transportor cu viteză variabilă. Timpul de menținere în încălzitorul RMH poate fi astfel menținut la cel mult cinci minute.

Controlul dublu al temperaturii și vitezei asigură o încălzire rapidă la 65 °C (150 °F), în scopul eliminării descompunerii enzimatice și bacteriologice a produsului. Aceasta este urmată de o perioadă de menținere controlată, în cursul căreia produsul este încălzit de la 65 °C până la 90 °C (150 și 195 ° F). Cerințele actuale în materie de temperatură și timp depind de materia primă specială care este prelucrată, la un moment dat.

Consumul redus de energie

Cu Centribone, consumul de energie este redus cu până la 30%, în comparație cu metodele de randare uscate. Acest lucru se datorează faptului că centrifuga decantoare și separatorul elimină cea mai mare parte a apei tehnologice în mod mecanic, permițând adăugarea de sisteme de evaporare foarte eficiente pentru a elimina cea mai mare parte a apei. Și, spre deosebire de procedeele convenționale, utilizarea Centribone devine mai economică pe măsură ce conținutul de apă al materiei prime crește.

Cantitatea de material trecut prin instalație și configurații

Instalațiile Centribone pot prelucra o varietate de materii prime la debite nominale de la cel puțin 3 în sus. Datorită designului său logic, compact, o instalație Centribone necesită doar un spațiu minim. În consecință, acesta poate fi montat cu ușurință în clădirile existente.

Echipamente suplimentare

Sistemele Centribone pot, desigur, să fie furnizate sub forma unei instalații complete, incluzând:

  • Sistem de centrifugă de decantare dublă care reduce grăsimile reziduale din produs cu aproximativ 50%
  • Instalații de vaporizare AlfaVap, care utilizează căldura reziduală, recompresia termică a vaporilor  sau recompresia mecanică a vaporilor
  • O gamă de sisteme de uscare adecvate
  • Sortarea gel-os
  • Răcirea făinii cu controlul umidității Kathabar de la Alfa Laval protejând împotriva post-contaminării bacteriene a făinii
  • Sistem de măcinare