Procesare sânge

Sângele recuperabil constituie 3-4% din cele mai multe animale. Acest sânge este adesea aruncat împreună cu alte organe. Cu echipamentul potrivit, totuși, această componentă a sângelui poate fi utilizată ca materie primă pentru produse destinate consumului uman și pentru produsele tehnice. Sânge animal este format din plasmă și celule roșii (numite și hemoglobină). Plasma este o proteină funcțională cu potențial comercial pentru consumul uman.

Blood processing 640x360

Plasma sanguină

Până la 60% din sângele crud este compus din plasmă, care este o proteină funcțională, cu un potențial comercial considerabil.

Totuși, aceste proteine comestibile trebuie să fie prelucrate cu cea mai mare grijă dacă urmează să fie comercializate ca produs cu valoare ridictă. O astfel de prelucrare trebuie să fie configurată astfel încât să asigure un tratament delicat care reduce la minimum orice efecte de forfecare care ar putea produce ruperea celulelor roșii din sânge. "Prelucrarea plasmei sanguine implică de obicei ultrafiltrare, în care proteina este purificată și sarea este îndepărtată, iar apoi plasma este concentrată este congelată sau uscată prin pulverizare.