Procesare ulei de floarea soarelui

Alfa Laval livrează o gamă largă de echipamente de transfer termic pentru operațiile de prelucrare a uleiului din semințe de pe tot globul. Valorificarea energiei termice în modul cel mai eficient reduce costurile operaționale. Ea îmbunătățește de asemenea profilul mediului oricărei operații de producere a uleiului din semințe reducând emisiile directe precum și echivalentele de CO2 indirecte.

Seed oil processing

O gândire lucidă

Prelucrarea uleiului din semințe  în scop comercial implică de obicei rafinarea chimică sau fizică.

Toate grăsimile și uleiurile conțin gume sau materii asemănătoare gumelor. Acestea trebuie să fie îndepărtate, deoarece tind să ducă la emulsii problematice care produc pierderi de ulei semnificative.

Avantajele SoftColumn  

Operațiile de prelucrare a uleiului din semințe indică de asemenea un interes în creștere pentru tehnologia revoluționară de dezodorizare continuă  SoftColumn de la Alfa Laval. Aceasta folosește o tehnologie revoluționară brevetată de aplicare a unei pelicule subțiri  pentru a îndepărta substanțele volatile care afectează aroma, mirosul și stabilitatea uleiurilor comestibile .

Acestea au o presiune a vaporilor mai ridicată decât uleiul însuși. În consecință, o instalație SoftColumn poate elimina aceste impurități la temperaturi mai scăzute și utilizând mai puțin abur decât orice altă tehnologie disponibilă în prezent.