Procesare mâncare pentru animale

Animalele de companie joacă acum rol tot mai important în viața modernă, născând dorința de a îmbunătăți calitatea produselor alimentare oferite pentru astfel de animale de companie. Din acest motiv, carnea tradițională randată este înlocuită cu carne proaspătă refrigerată, iar procesatorii de mâncare uscată pentru animale de companie se concentrează pe creșterea conținutului de carne proaspătă.

Pet food processing 640x360

Carne proaspătă pentru hrana animalelor de companie

Soluția pentru răcirea produsele secundare moi din carne provenite din abatorizare sau a produselor secundare din pește este un schimbător de căldură cu racleți Contherm de la Alfa Laval, care este special conceput pentru răcirea produselor vâscoase, lipicioase și masive. În sistemele de răcire Contherm, produsele sunt răcite, fără contact cu aerul. Construcția este bine gândită - Contherm necesită puțin spațiu, reduce forța de muncă necesară și are nevoie doar de întreținere minimă. Unitatea este, de asemenea, ușor de curățat, chiar dacă gestionează produse pretențioase.

Carne proaspătă concentrată

Sistemul de carne concentrată de la Alfa Laval, bazat pe cunoscutele sisteme Alfa Laval pentru pește și carne comestibile, permite reducerea conținutului de umiditate, în mod normal, cu 50%.

Tehnologiile de bază ale Alfa Laval pemit menținerea controlului deplin al nivelurilor de grăsime și de umiditate în toate produsele din carne proaspătă de la sacrificare sau de la prelucrarea peștelui. Tehnologia pentru carnea concentrată de la Alfa Laval face posibilă echilibrarea nivelului de grăsime și de a reduce umiditatea, asigurând astfel faptul că producătorii de mâncare uscată pentru animale de companie pot integra carne mai proaspătă în produsele lor. Umiditatea constantă și producția de grăsime, indiferent de compoziția fluctuantă la intrare, facilitează, de asemenea, echilibrarea diferitelor feluri de hrană uscată pentru animale de companie.

Sistemul poate fi implementat de către procesor sau procesor de alimente pentru animale de companie, și pot fi adaptate la aproape orice tip de carne proaspătă utilizată în produsele alimentare pentru animalele de companie.

Sistemul de carne concentrată

Sistemul include trei sisteme principale de prelucrare

1. Tocarea și emulsionarea  materiei prime (dimensiunea maximă a particulei de 3 mm) a materiei prime proaspete sau congelate.

2. Sistemul Alfa Laval Centriflow, cu tehnologie centrifugă de decantare în trei faze și purificarea grăsimii pentru a furniza produse solide din carne, clei și grăsime.

3. Sistemul de vaporizare AlfaVap pentru concentrarea cleiului într-un concentrat de carne foarte funcțional, care poate fi utilizat separat ca adeziv sau potențator de aromă în faza de producție a paleților.

Acest lucru permite obținerea unui concentrat de carne cu aproximativ o jumătate din umiditate, folosind tehnologia testată în practică în prelucrarea proteinelor comestibile.

În plus, diferite tehnologii pot fi adăugate pentru a îmbunătăți implementarea, inclusiv digestia enzimatică sau concentrarea ulterioară a fracției solide.