Procesare krill

Krill-ul reprezintă cea mai mare biomasă a oricărei specii de animale pe pe glob, dar este - deocmdată - doar la începuturile exploatării comerciale moderne. Principala recoltare comercială de krill are loc în Oceanul de Sud în jurul Antarcticii, pe baza licențelor internaționale monitorizate cu atenție și strict limitate.

Krill processing 640x360

Încălzirea, separarea și concentrarea

Echipamentele Alfa Laval sunt deosebit de solicitate, pentru numeroasele sarcini de încălzire continuă, separare și concentrare în centrul prelucrării krill-ului. Aproape toate tipurile de schimbătoare de căldură de la Alfa Laval sunt folosite, împreună cu echipamente pentru separarea în două faze și pentru evaporare.

Lider mondial

Analizând predominanța tehnologiilor Alfa Laval în prelucararea krill-ului, majoritatea navelor angajate în prezent în recoltarea de krill au cel puțin câteva tipuri de echipamente Alfa Laval la bord. Peste 70% din recolta de krill mondială este în prezent prelucrată folosind tehnologii Alfa Laval.

Fiabilitate la bordul navelor

Întreaga prelucrare a krill-ului trebuie să aibă loc la bordul navelor care îl recoltează, în timp ce krill-ul este încă proaspăt. În consecință, întregul lanț de pescuit, prelucrare umedă și ambalare la bord necesită un echipament care este extrem de robust și extrem de fiabil. Dacă ceva merge prost, fiecare navă este la mii de de kilometri depărtare de port.

Din acest motiv avantajul principal al folosirii echipamentelor Alfa Laval rezidă în configurațiile bine integrate, un design excepțional de durabil și fiabilitate dovedită. Acest lucru duce la prelucrarea krill-ului în configurații pe care le cunoașteți și pe care vă puteți baza.