Procesare proteină vegetală

Proteinele reprezintă o materie vitală care poate fi utilizată sub formă de proteine funcționale, ingrediente aromatice și componente bioactive. Iar extragerea acestei componente nutritive, în condiții de igienă este vitală pentru asigurarea calității în fiecare etapă. Acționând ca suplimente alimentare, proteinele vegetale sunt utilizate ca proteine funcționale, ingrediente aromatice și componente bioactive.

Vegetable protein processing 640x360

Interes în creștere

Proteinele, în general, sunt cele mai valoroase elemente nutritive din alimente. Conștientizarea modului în care aceste proteine pot deschide o gamă largă de noi oportunități de piață, este în continuă creștere.

Există, de asemenea, un accent comercial în creștere privind modul în care materialul deseori considerat până acum deșeu sau furaj poate fi transformat în componente nutritive cu valoare ridicată într-o gamă considerabilă de produse alimentare, ingrediente, produse farmaceutice și hrană pentru animale de companie.

Alegerea culturilor

Tehnologiile Alfa Laval vă permit să aprovizionați proteine comestibile dintr-o gamă largă de culturi vegetale, inclusiv:

  • Semințe de floarea-soarelui
  • Porumb
  • Semințe de rapiță/canola
  • Arahide/alune de pământ
  • Semințe de bumbac

Plantele proteinacee pot oferi, de asemenea, materia primă necesară. Acestea includ boabele de soia, soiuri de mazăre și alte legume.

Cu un echipament adecvat, multe alte culturi furaje la scară largă și nutrețurile pentru animale care necesită o gestionare redusă, cum ar fi lucerna, pot fi folosite de asemenea ca surse viabile, din punct de vedere comercial, de proteine comestibile.

Concentrate sau nu

Echipamentele Alfa Laval vă oferă o varietate de configurații de prelucrare. Fluxurile post-separare cu un conținut mai scăzut de proteine pot fi uscate, oferind granule, fie pentru incinerare fie pentru utilizarea în brutării.

În mod alternativ, puteți continua prelucrarea fluxului post-separare de proteine și carbohidrați cu ajutorul unor sisteme avansate de filtrare cu membrană pentru a produce concentrate de proteine și carbohidrați cu valoare ridicată.