Procesare grăsimi de animale

Grăsimile de origine animală și uleiurile de pește sunt actualmente produse de mare actualitate datorită conținutului lor de acizi grași nesaturați Omega-3 cu valoare ridicată. Aceștia sunt necesari pentru sănătatea umană, dar organismul uman nu le poate produce. Alfa Laval oferă o combinație unică de tehnologie și cunoștințe de specialitate necesare pentru extragerea proteinelor cu valoare ridicată din produsele de origine animală și pește.

Animal and fish fat refining

Tratament special

Prelucrarea cu accent pe Omega-3 necesită îndepărtarea eficientă a BPC (bifenililor policlorurati), a oricăror cantități reziduale de DDT și oricăror POC (substanțe chimice organice persistente) care ar putea fi prezente.

Alfa Laval oferă sisteme de rafinare a substanțelor chimice și alte echipamente specializate capabile să îndepărteze orice astfel de urme.

Fractionarea

O abordare  alternativă, mai naturală, este fracționarea. Aceasta implică răcirea blândă a grăsimilor și uleiurilor în condiții controlate cu grijă, care permit cristalizarea conținutului de grăsimi tari ca să poată fi astfel relativ ușor de îndepărtat.

Oferim echipamente de cristalizare și filtrare esențiale  pentru acest tip de modificare a grăsimilor.