Procesare grăsimi şi uleiuri pentru biocombustibili

Numai aproximativ două treimi din producția mondială de grăsimi și uleiuri sunt considerate comestibile pentru oameni, sau adecvate ca nutreț pentru animale. Restul poate fi folosit fie pentru a genera energie în mod direct prin incinerare, sau ca materie primă pentru biocombustibili sau produse oleo-chimice. În anumite contexte, asemenea combustibili sunt considerați o alternativă benefică la combustibili fosili.

Processing of fats and oils in biofuel production

Îndeplinirea cerințelor individuale

Tehnologiile de la Alfa Laval ajută la mărirea viabilității comerciale a transformării grăsimilor și uleiurilor în diferite tipuri de biocumbustibili.

Liniile de pre-tratare ale Alfa Laval pot fi de asemenea configurate să fie mai adecvate pentru prelucrarea materiilor prime pe bază de uleiuri cât și a componentelor pentru biocombustibili. Există patru procese de pre-tratare alternative:

  • Distilarea cu abur (striparea)
  • Neutralizarea bazelor pentru îndepărtarea acizilor grași liberi
  • degumarea enzimatică în cazurile în care această îndepărtare nu este necesară 
  • Tratarea avansată a glicerolului (AGT).

Oferim configurația și combinația de echipamente adecvate pentru procesele și cerințele speciale ale fiecărui client.

Instalațiile la cheie pentru liniile de prelucrare ale biodieselului și substanțelor oleo-chimice de la Alfa Laval sunt sisteme complete la cheie pentru producerea de biodiesel conform ASTM6751 sau  EN14214 pe baza unei game largi de uleiuri, de origine vegetală sau animală.

Instalațiile versatile, modulare de biodiesel sunt folosite la scară largă pentru a înlocui motorina pe bază de fosili ca și combustibili. Procesul de pre-tratare poate fi de asemenea folosit pentru a  reduce conținutul de acizi grași liberi  (FFA) și pentru a produce substanțe oleo-chimice.

Pre-tratarea cu glicerol (AGT)

Producătorii de biodiesel, companiile care reciclează deșeurile din carne și cele care colectează ulei alimentar uzat (UCO) pot obține beneficii adăugând o configurație de tratare avansată a glicerolului (AGT) pentru pre-tratare.

Procesul AGT rentabil și eficient din punct de vedere energetic transformă produsele secundare  cu FFA ridicate, cu valoare scăzută, în ulei vegetal de răcire cu FFA redus (SVO), combustibil greu (HFO) sau substanțe oleo-chimice.

Transesterificarea

Alfa Laval furnizează diferite tipuri de instalații pentru biodiesel care pot folosi fie grăsimi, fie uleiuri comestibile sau materii prime necomestibile, cu cost redus,  bazate pe grăsimi, uleiuri sau unsoare (FOG):

  • Tehnologia de transesterificare a “uleiului virgin” pentru prelucrarea continuă a biodieselului
  • Tehnologia “Multi-feedstock” pentru liniile de prelucrare a loturilor de biodiesel.