Condensatorul turbinei cu abur

Pentru a îmbunătăți economia instalațiilor, eficiența termică ridicată, amprenta la sol minimă și întreținerea redusă sunt cerințe esențiale pentru răcirea eficientă a aburului de evacuare din turbină. Cu o vastă experiență în aprovizionare în industria energetică, Alfa Laval oferă un portofoliu larg de condensatoare compacte și fiabile pentru utilizarea în transformarea aburului de evacuare în condens.

Steam turbine condenser cooling 640x360px

Pulsul răcirii condensatorului turbinei cu abur

Indiferent dacă condensează aburul de evacuare din turbină cu ajutorul apei sau direct cu aerul până la presiunea sub-atmosferică, Alfa Laval are un portofoliu larg de condensatoare pentru a-și îndeplini sarcinile – de la condensatoare de tip placă semi-sudată, complet sudată la răcitoare de aer de suprafață umedă. Proprietarii și operatorii centralelor electrice se bazează pe gama noastră de echipamente pentru utilizarea în procesele de condensare a aburului de evacuare drept condensatoare principale pentru centrale cu capacități de până la 20 MW, precum și condensatoare cu descărcare sau alte tipuri de condensatoare auxiliare.

Condensator principal

Personalizate pentru a condensa aburul la presiuni sub-atmosferice, AlfaCond este un schimbător de căldură cu plăci semi-sudate capabil să suporte sarcini de condensare de până la 20 MW. Acest lucru îl face alegerea perfectă drept condensator principal pentru centrale electrice mai mici. Acesta dispune de un model de placă roller-coaster extrem de eficient, distribuție unică a orificiilor pentru abur și apă de răcire, precum și îndepărtarea inserțiilor de pe orificiile de evacuare.

AlfaCond poate fi furnizat individual ca schimbător de căldură independent sau ca parte a unui sistem de condensator complet: Modulul AlfaCond. Modulul AlfaCond este un sistem standardizat conceput pentru condensarea aburului în vid de la turbinele cu abur și alte echipamente consumatoare de abur utilizate în industria energetică. Un sistem complet, integrat, modulul este preconfigurat cu toate subsistemele și componentele necesare pentru a asigura condensarea eficientă și fiabilă a aburului în condiții speciale de proiectare. Nucleul acestui sistem modular este condensatorul de suprafață al plăcii AlfaCond, care este proiectat pentru condensarea foarte eficientă a vaporilor de vid.

Designul unic al condensatorului AlfaCond are ca rezultat o eficiență termică substanțial mai ridicată decât schimbătoarele de căldură convenționale cu carcasă și tuburi. Prin urmare, este necesară o zonă de transfer de căldură mult mai mică, ceea ce face ca funcționarea condensatorului să fie extrem de economică.

Răcitoare de aer

Alfa Laval Wet Surface Air Coolers  (WSAC®) sunt sisteme eficiente de răcire cu circuit închis, prin evaporare, pentru sarcini de condensare a vaporilor din industria grea. Alfa Laval colaborează îndeaproape cu proprietarii și operatorii centralelor electrice pentru a proiecta procese de condensare cu turbine cu abur foarte fiabile, compacte și eficiente, utilizând sistemele noastre ambalate, personalizate sau modulare.