Încălzire electrică centrală

Încălzirea urbană este una dintre cele mai comune moduri de a furniza căldură pentru zonele rezidențiale și comerciale. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a reduce emisiile de carbon, menținând în același timp o creștere economică durabilă. Alfa Laval poate ajuta la optimizarea încălzirii urbane prin soluții cu condensatoare de schimbătoare de căldură cu plăci complet sudate, cu eficiență ridicată, care reduc atât amprenta instalației, cât și cheltuielile de funcționare.

Power generation district heating  640x360px

Încălzirea urbană reduce emisiile de carbon

Într-o centrală termică și electrică combinată, o parte din aburul de extracție de la turbină este utilizat pentru a furniza căldură pentru rețeaua de termoficare, care alimentează orașele noastre cu apă caldă pentru a încălzi clădiri comerciale, dar și locuințele noastre.

Combinarea producției de energie termică și electrică într-o centrală termică și electrică combinată este una dintre cele mai eficiente modalități de reducere a emisiilor de carbon. Alfa Laval oferă o gamă largă de produse pentru a crește eficiența în întreaga rețea, de la centrala electrică la substații.

Eficiență ridicată și amprentă redusă

Creșterea eficienței generale a centralei principale de termoficare depinde de fiabilitatea și performanța echipamentelor sale de transfer de căldură. Alfa Laval are o vastă experiență în optimizarea echipamentelor de transfer de căldură compacte, de înaltă eficiență, pentru centralele termice și electrice. Condensatoarele noastre sudate contribuie la reducerea cheltuielilor de operare, economii semnificative la utilizarea aburului și o întreținere mai redusă. Datorită eficienței ridicate a tehnologiei noastre a plăcilor, amprenta totală poate fi redusă până la 1/3 în comparație cu schimbătoarele de căldură tradiționale cu carcasă și tuburi. În plus, cerințele pentru o zonă de întreținere sunt practic eliminate. Datorită dimensiunii sale compacte, condensatoarele Alfa Laval pot fi amplasate pe un singur nivel.

Făcute să dureze

Condensatoarele Alfa Laval pot fi furnizate sub formă de componente simple sau împreună cu sistem de control al nivelului lichidului și filtre. Echipate cu pachete de plăci din oțel inoxidabil AISI 316, condensatoarele Alfa Laval rezistă la cele mai dure condiții de funcționare.

Prezentare generală a procesului

Compabloc VS shell-and-tube (aceeași funcție)

Compabloc VS shell-and-tube instalare pe multiple niveluri

Compabloc VS shell-and-tube aceeași sarcină (cu măsurători)