Preîncălzirea apei de alimentare

O economie însemnată pentru generarea de energie depinde în mare măsură de preîncălzirea eficientă a apei de alimentare. Soluțiile Alfa Laval combină robustețea schimbătoarelor de căldură cu carcasă și tuburi cu performanțe ridicate, întreținerea ușoară și amprenta minimă a schimbătoarelor de căldură cu plăci. Acest lucru reduce investițiile de capital, precum și costurile de operare și întreținere.

Feedwater preheating 640x360px

Optimizarea sistemelor de preîncălzire a apei de alimentare

Soluțiile Alfa Laval pentru preîncălzirea apei de alimentare pentru generarea de energie a ciclului de abur asigură o eficiență superioară a transferului de căldură. Este nevoie de mai puțin abur pentru a preîncălzi apa de alimentare, ceea ce înseamnă că mai mult abur poate fi furnizat turbinelor, crescând astfel puterea electrică. De asemenea, înseamnă că este nevoie de mai puțin combustibil pentru preîncălzirea apei de alimentare la o temperatură mai ridicată.

Preîncălzire foarte eficientă a apei de alimentare

Preîncălzitoarele noastre de apă de alimentare, cum ar fi schimbătoarele de căldură cu plăci complet sudate Compabloc sau DuroShell de la Alfa Laval, au fost dezvoltate pentru a îndeplini cerințele specifice industriei energetice. Acestea funcționează perfect în practic orice condiții de funcționare a centralei și respectă codurile recipientelor sub presiune, inclusiv PED și ASME VIII div 1.

Superior soluțiilor de tip carcasă și tuburi

Preîncălzitoarele de apă de alimentare Alfa Laval oferă următoarele avantaje față de schimbătoarele de căldură convenționale cu carcasă și tuburi:

  • Punct de prindere mai strâns: Asigură o mai bună utilizare a căldurii latente din condens. Acest lucru înseamnă, la rândul său, că este nevoie de mai puțin abur de extracție pentru a efectua aceeași sarcină de preîncălzire sau pentru a crește temperatura apei de alimentare în cazan. Acest lucru duce la o putere electrică mai mare și la economii semnificative, deoarece este necesar mai puțin combustibil pentru a obține temperaturile necesare pentru apa de alimentare.
  • Dimensiuni mai mici: combinația dintre Compabloc și DuroShell de la Alfa Laval necesită cu aproximativ 80% mai puțin spațiu pentru a îndeplini aceeași sarcină ca cea a unui schimbător de căldură orizontal cu carcasă și tuburi. În plus, suprafața de întreținere necesară pentru Compabloc este cu aproape 90% mai mică decât suprafața necesară unităților de tip carcasă și tuburi. În plus, soluțiile de preîncălzire a apei de alimentare Alfa Laval se potrivesc la un singur nivel, în timp ce o instalare verticală cu carcasă și tuburi necesită două sau trei niveluri, ceea ce face construcția din oțel să fie mai complexă și mai costisitoare.
  • Ușor de accesat, ușor de curățat: Soluțiile noastre de preîncălzire a apei de alimentare asigură accesibilitate 360° și curățare 100% datorită unui panou ușor de îndepărtat de fiecare parte a Compabloc de la Alfa Laval. Acest lucru înseamnă că timpul dintre intervalele de curățare este mai mare decât cele solicitate de unitățile de tip carcasă și tuburi, optimizând astfel condițiile de funcționare și economia instalației.

Preîncălzire eficientă a apei de alimentare

MPGP PP 3 plus 2