Răcirea uleiului pentru generator și transformator

Conversia cu succes a energiei termice în electricitate necesită sisteme de insule de turbină sigure, fiabile și eficiente. În același timp, este esențial să se asigure siguranța, eficiența conversiei și respectarea reglementărilor, generând în același timp o producție maximă. Alfa Laval are o vastă experiență și o gamă largă de echipamente și servicii fiabile care contribuie la creșterea siguranței, eficienței și și timpului de funcționare a instalațiilor.

Generator and transformer oil cooling 640x360px

Pulsul răcirii uleiului pentru generatoare și transformatoare

Conversia energiei mecanice în energie electrică depinde în mare măsură de generator. Este esențial să se prevină supra-încălzirea și defectarea generatorului prin eliminarea eficientă a căldurii care rezultă din pierderile de conversie.

Soluțiile noastre de plăci și cadre oferă o răcire eficientă a generatorului. Apa transferă căldura de la generator la sistemul intermediar de răcire cu buclă închisă. Alfa Laval are un portofoliu larg de răcitoare de ulei care ajută la maximizarea producției instalației.

GPHE industrial cu perete dublu

Schimbătorul de căldură cu plăci și garnituri cu pereți dubli Alfa Laval oferă un plus de siguranță pentru a preveni contaminarea încrucișată a uleiului cu apă. Pentru a menține siguranța mediului, un schimbător de căldură cu plăci cu pereți dubli este o alegere excelentă pentru răcirea directă a uleiului de transformator folosind apă de răcire dintr-un sistem de răcire deschis.

Schimbătoare de căldură răcite cu aer

Pentru răcirea directă atunci când se utilizează un schimbător de căldură cu plăci și garnituri nu este o opțiune, Alfa Laval oferă o gamă largă de schimbătoare de căldură răcite cu aer.

Aceste schimbătoare de căldură cu aer cu bobină cu nervuri Alfa Laval sunt proiectate pentru a optimiza schimbul de energie termică între aer și un agent frigorific sau un fluid refrigerent. „Inima” schimbătoarelor noastre de căldură cu aer este bobina cu nervuri construită dintr-un circuit de serpentine tubulare interconectate și nervuri, care măresc suprafața schimbului de căldură.

Mai multe despre răcirea cu buclă închisă