Sistem închis cu apă de răcire

Pentru procesele cheie de răcire din petrochimie, rafinării, centrale electrice și alte medii industriale grele, mulți proprietari de instalații și operatori se bazează pe răcirea cu circuit închis ca metodă preferată de răcire. Pentru o răcire eficientă din punct de vedere al costurilor și de lungă durată în buclă închisă, contați pe gama largă de schimbătoare de căldură cu plăci și filtre Alfa Laval pentru operațiuni sigure, fiabile, eficiente și ecologice.

ALF + GPHE in Secool 640x360px

Pulsul sistemelor de răcire cu buclă închisă

Alfa Laval este un furnizor de clasă mondială de soluții de răcire cu buclă închisă pentru aproape orice industrie în care astfel de soluții joacă un rol cheie. Alfa Laval oferă o gamă rentabilă de schimbătoare de căldură cu plăci mari și filtre cu auto-curățare. Avem, de asemenea, experiența de a proiecta combinații optimizate ale celor două și de gestionare a proiectelor pentru a livra în conformitate cu specificațiile.

Ușor de curățat, ușor de adaptat capacitatea

Schimbătoarele de căldură cu plăci sunt, din multe puncte de vedere, ideale pentru răcirea cu buclă închisă și sarcini utilitare.Compacte, eficiente și flexibile, acestea pot fi ușor adaptate pentru a se adapta la schimbările de capacitate. În plus, designul lor rezistent la murdărire minimizează cerințele de curățare.

În comparație cu alte tehnologii, cum ar fi turnurile de răcire de sine stătătoare, răcirea cu buclă închisă cu schimbătoare de căldură cu plăci necesită mai puțină apă de întreținere și un tratament minim al apei. În consecință, există mai puțină întreținere și mai puțină pompare - ambele reducând semnificativ costurile de operare.

Filtrul combinat și instalarea schimbătorului de căldură

ALF este filtrul universal Alfa Laval conceput pentru instalare împreună cu schimbătoarele de căldură cu plăci Alfa Laval în aplicații de răcire cu buclă închisă, precum și pentru multe alte funcții de filtrare. Filtrele ALF de la Alfa Laval îndepărtează materialul nedorit - inclusiv nisipul și diverse substanțe biologice - din apa de răcire înainte de a intra în schimbătoarele de căldură cu plăci. Acest lucru minimizează întreținerea și curățarea schimbătorului de căldură cu plăci, maximizând în același timp durata de funcționare a echipamentului. Filtrele ALF de la Alfa Laval se auto-curăță și nu necesită practic nicio întreținere.

 

Prezentare generală a procesului de răcire cu buclă închisă

Beneficii

  • Protejează sursa de apă de contaminare
  • Fără murdărire pe partea de apă cu buclă închisă
  • Ideal pentru adaptarea la carcasă și tuburi
  • Doar 20% din spațiu comparativ cu soluția cu carcasă și tuburi
  • Soluție fără coroziune