Generare apă proaspătă

Multe instalații electrice sunt situate în locații de unde se poate lua ușor apă de mare, ceea ce face ca distilarea în vid să fie o alternativă atractivă pentru producerea de apă dulce. Generatoarele de apă dulce Alfa Laval produc apă dulce de înaltă calitate, care poate fi folosită atât pentru scopuri tehnice, cât și pentru vânzări viitoare.

Freshwater generation

Progrese tehnologice

Alfa Laval a revoluționat producerea compactă și eficientă din punctul de vedere al costurilor a apei dulci din apă de mare. Cu peste 50 de ani în urmă, am introdus generatoare de apă dulce termice cu tehnologie bazată pe pachete de plăci duble. Acestea au fost nu doar mai mici decât instalațiile cu carcasă și tuburi, dar și mult mai puțin sensibile pentru scalare.

În prezent am dezvoltat suplimentar conceptul multi-efect, care permite distilarea în vid într-un singur pachet de plăci. Generatorul nostru revoluționar de apă dulce Alfa Laval AQUA Blue, care găzduiește vidul în pachetul de plăci, conține plăci de titaniu trei-în-unu pe care au loc evaporarea, separarea și condensarea.

Oportunități energetice

Un avantaj major al tehnologiei AQUA pe bază de plăci trei-în-unu este faptul că reduce cerințele de apă de mare la jumătate. Aceasta permite folosirea unor țevi și pompe mai mici, ceea ce înseamnă o investiție inițială redusă, o instalare mai facilă și un consum energetic mai mic - cu emisii de CO2 mai mici ca rezultat.

Cu toate acestea, eficiența energetică nu este limitată la AQUA Blue. În cazurile în care sunt
necesare volume mai mari de apă dulce, instalația de desalinizare pe bază de plăci multi-efect Alfa Laval (MEP) consumă de regulă doar 1,3-3,0 kWh/m3, datorită unei configurații optimizate a pompelor și unui motor controlat pe bază de frecvență a pompei de apă de mare. Atât AQUA Blue, cât și MEP oferă cel mai mic consum de putere parazitică posibil.