Generare apă proaspătă prin evaporare

Peste 90% din apa de pe pământ este apă de mare, iar din cauza sării și impurităților conținute aceasta nu poate fi folosită pentru majoritatea aplicațiilor. Alfa Laval oferă unități de desalinizare eficiente din punctul de vedere al costurilor pentru a converti apa de mare în apă dulce cu puritate ridicată cu un conținut redus de solide dizolvate.

desalination 640x360

Un proces 3-în-1unic

Generatorul de apă dulce Alfa Laval AQUA Blue folosește jumătate din energia de pompare a altor generatoare de apă dulce - deoarece are nevoie doar de jumătate din cantitatea de apă de mare. Distilarea are loc într-un singur pachet de plăci, care este asamblat dintr-un singur tip de plăci de titaniu personalizate.

În AQUA Blue, tehnologia pe bază de plăci AQUA este combinată cu o gamă largă de îmbunătățiri pentru o instalare mai facilă și o operare mai simplă. Este necesară o mentenanță redusă, iar pachetul de plăci se deschide pentru a permite accesul ușor la interior fără o zonă de servicii suplimentară.

In AQUA Blue, the pioneering AQUA plate technology is combined with a wide range of enhancements for easier installation and simpler operation. Little maintenance is required, and the plate pack slides open for easy access to the interior without an additional service area.

Producție de apă dulce la volum ridicat

Generatorul de apă dulce cu plăci multi-efect Alfa Laval (MEP) este capabil să genereze volume mari de apă dulce de înaltă calitate pentru utilizări domestice și tehnice. Folosind căldura reziduală de la motoare sau abur de mică presiune ca sursă de căldură, MEP distilează apa de mare prin schimbătoare de căldură cu plăci de titaniu care sunt integrate în
camere de evaporatoare/condensatoare.

Fiecare MEP este personalizat pentru o instalare specifică folosind materiale de cea mai bună calitate, care împreună cu designul procesului optimizat asigură cea mai mare fiabilitate, cel mai mic timp de întrerupere și cea mai îndelungată și economică durată de funcționare.