Recuperare căldură reziduală din gazele de eşapament

Sistemele motoarelor moderne de astăzi sunt considerabil mai eficiente decât versiunile anterioare. Cu toate acestea, energia produsă încă este folosită mai mult pentru încălzire, decât pentru electricitate. Recaptând această energie și valorificând-o, Alfa Laval reduce consumul de combustibil și emisiile.

Engine-WHR-640x360

De la reziduuri la succes

Recuperarea căldurii reziduale este o oportunitate unică pentru economia operațională și pentru mediu. Dat fiind că 35% din energia unui motor generată de combustibil intră în
fluxul de evacuare drept căldură reziduală, pot fi făcute economii substanțiale când acea energie este recuperată.

Sistemele de recuperare a căldurii reziduale Alfa Laval Aalborg permit utilizarea căldurii reziduale a gazelor de evacuare pentru a crea abur de proces și apă caldă, produc electricitate suplimentară, păcură pentru încălzire și/sau încălzire și răcire în sistemul de termoficare. Profitând de expertiza noastră completă în domeniul termic, acestea pot genera încălzire și electricitate (cogenerare) care vă pot îmbunătăți cu adevărat eficiența.

Beneficii cuprinzătoare

Know-how-ul nostru extins și deceniile de experiență globală ne permit să proiectăm și furnizăm sisteme care maximizează beneficiile economice și de mediu. Oferim soluții complete care includ nu doar boilere de înaltă eficiență de recuperare a căldurii  din gazele de eșapament, dar și toate accesoriile și sistemele de control principale.

Soluțiile noastre personalizate vă pot satisface mai bine necesitățile operaționale și vă permit
să faceți față mai bine creșterii prețurilor la combustibil și regulamentelor de mediu din ce în ce mai restrictive. Pe măsură ce reduceți utilizarea combustibilului și astfel costurile, limitați și emisiile.