Reducerea emisiilor

Reglementările locale și globale privind emisiile de gaze de evacuare de la motoare au devenit semnificativ mai restrictive în ultimii ani. Printre cele care afectează centralele electrice sunt reglementările care limitează emisiile de oxizi de azot (NOx), oxizi de sulf (SOx) și particule.

Emission abatement 640x360

Respectarea reglementărilor privind emisiile

Unele emisii pot fi reduse chiar de motor. Formarea NOx, de exemplu, poate fi limitată prin optimizarea procesului de combustie. Cu toate acestea, alte emisii pot fi mai dificil de combătut.

Emisiile SOx, de exemplu, sunt un rezultat direct al conținutului de sulf din combustibil. Dacă trecerea la un combustibil cu conținut redus de sulf nu este o opțiune, utilizarea unui epurator de gaze precum Alfa Laval PureSOx este singura soluție pentru controlarea emisiilor SOx.

Nu toate emisiile de particule pot fi eliminate prin optimizarea combustiei. Emisiile de gaze carter, de exemplu, sunt considerate o zonă în care ar trebui făcute îmbunătățiri. Alfa Laval PureVent oferă o nouă abordare radicală asupra curățării gazelor carter în instalații de înaltă capacitate, asigurând o eficiență a curățării de până la 99,9%.