Reducerea emisiilor de gaz de carter

Reducerea emisiilor de la motoarele cu ardere internă este o preocupare de mediu majoră. Până acum s-a pus accent în mare parte pe gaze de evacuare. Cu toate acestea, gazele carter au început să fie considerate o zonă în care pot fi - și ar trebui - făcute reduceri de emisii suplimentare.

Crankcase gas emission abatement 640x360

Eliminarea uleiurilor și particulelor

Alfa Laval PureVent reprezintă o nouă abordare radicală asupra curățării gazelor carter în instalații de înaltă capacitate. Dezvoltat specific pentru a fi utilizat pentru motoare diesel marine și generatoare pentru centrale electrice, PureVent utilizează separarea centrifugală de înaltă viteză pentru a scoate vaporii și particulele de ulei din gazele eșapate din carterul motorului. Uleiul colectat poate fi chiar recirculat pentru a fi folosit ca lubrifiant.

Eficiența de curățare este de până la 99,99% la o capacitate de 40 mc/oră și 98,5% la 150 mc/oră. Aceste valori de performanță foarte stabile nu pot fi egalate de nicio tehnologie existentă. Cicloanele tradiționale și colectoarele și filtrele de aer nu pot oferio eficiență de curățare la fel de stabilă de la un interval de mentenanță la altul.