Reducerea emisiilor de gaz de eşapament

Emisiile de oxizi de sulf (SOx) sunt direct asociate cu conținutul de sulf al combustibilului. Cu toate acestea, trecerea la un combustibil cu conținut redus de sulf sau gaze naturale nu este întotdeauna posibilă. Dacă acești combustibili nu sunt disponibili sau economici, SOx trebuie scoase din gazul de evacuare prin spălarea alcalină a gazelor.

Exhaust gas emission abatement 640x360

Eliminarea SOx

Alfa Laval PureSOx este un epurator de gaze umed care elimină în mod eficient SOx din gazele de evacuare ale centralelor electrice. În plus, acesta colectează până la 80% din pulberile sedimentabile (PM).

PureSOx elimină gazul de evacuare fie cu apă de mare, fie cu apă dulce. Când se folosește apă de mare, care este natural alcalină, această metodă funcționează într-o buclă deschisă în care apa este evacuată legal înapoi în mare. Când se folosește apă dulce, apa de epurare este dozată cu un aditiv alcalin și recirculată într-o buclă închisă. O anumită cantitate de apă dulce este scoasă din sistem și este generată apă dulce nouă suplimentară la bord. Înainte de a evacua apa folosită în mare, aceasta va fi tratată într-o Unitate de Curățare a Apei pentru a respecta criteriile ghidurilor IMO. Nămolul separat este condus la rezervorul de nămol de la bord.  

 

Sunt posibile configurații hibrid cu moduri în buclă deschisă și buclă închisă, precum și configurații cu intrări multiple. Cu intrări multiple, un singur epurator de gaze PureSOx poate deservi mai multe motoare odată.