Tratarea deşeurilor uleioase

Reziduurile uleioase în centralele electrice conțin ulei rezidual din procesele de utilizare a combustibilului și lubrifiere, dar și apă uleioasă, care de obicei este contaminată suplimentar cu substanțe chimice și particule. Separarea apei, uleiului și solidelor protejează mediul și poate recupera pierderile de combustibil.

Oily waste treatment 640x360

Uscarea fluxurilor de reziduuri uleioase

Reziduurile uleioase sunt formate în principal din apă. Există apă contaminată cu ulei, care trebuie curățată la limitele stabilite înainte de a fi evacuată în mediu. Dar chiar și uleiul rezidual din separatoare și filtre este aproape 50% apă.

Separarea centrifugală este singura modalitate de a trata în mod eficace aceste reziduuri uleioase. Folosind Alfa Laval PureDry, fiecare picătură de lichid poate fi scoasă din uleiul rezidual. Apa separată, la fel ca orice altă apă uleioasă, poate fi curățată ulterior cu Alfa Laval PureBilge până la un conținut de ulei mai mic de 5 ppm.

Economii de combustibil și financiare

Apa nu este singura substanță pe care PureDry o poate extrage din uleiul rezidual. Când sunt folosite rezervoare de reziduuri separate pentru combustibil și ulei de lubrifiere în instalații diesel, poate recupera ulei de calitate pentru a fi reutilizat drept combustibil - de regulă 1-2% din volumul inițial consumat.

Se fac și economii financiare prin reducerea cu 99% a volumului de ulei rezidual. Cu apa și uleiul înlăturate, rămân doar solide super-uscate. Aceasta permite folosirea unor rezervoare de ulei rezidual mai mici, ceea ce reduce spațiul utilizat și costul de instalare.