Foraj petrol şi gaze

Pe teren, totul începe cu forajul. Aici începe lanțul de hidrocarburi, iar performanța optimă este importantă pentru a fi obținută în momentul în care bitul începe să se rotească. Cu cunoștințe cuprinzătoare și tehnologii dovedite pentru procesul de foraj și nu numai, Alfa Laval asigură performanțe optime pe parcursul proceselor dumneavoastră de foraj.

Drilling 640x360 large

Soluții pentru foraj de petrol și gaze

Eficiența operațiunilor de foraj este esențială pentru productivitatea și profitabilitatea sondelor. Proprietarii, operatorii și antreprenorii de foraje caută modalități de a minimiza timpul de nefuncționare – împreună cu consecințele și costurile. Când nu există loc pentru a greși, aveți nevoie de aliați care să vă ajute la optimizarea performanței de foraj a sondelor dvs. de petrol și gaze. Pe uscat și pe mare, Alfa Laval oferă tehnologie, know-how și servicii care vă aduc profitabilitate.

Gestionarea fluidelor de foraj

Procesul de foraj reprezintă până la 80% din costul total al sondei – și o mare parte din acesta este legat de noroi. Cunoștințele și soluțiile Alfa Laval mențin costurile legate de noroi la un nivel minim, asigurând în același timp densitatea, vâscozitatea, chimia și curățenia atât de esențiale pentru forarea sigură și eficientă. De aceea, producătorii de petrol și gaze din întreaga lume se bazează pe portofoliul larg de soluții al Alfa Laval de manipulare a noroiului pentru un foraj sigur, fiabil și rentabil.

Amestecarea și recuperarea prafului

Pentru soluții personalizate care se potrivesc nevoilor aplicațiilor specifice de foraj, contați pe soluțiile Alfa Laval Vortex pentru amestecarea noroiului. Proiectate pentru a funcționa împreună, sistemele noastre complet integrate oferă cea mai rapidă, mai sigură și mai curată modalitate de a reduce costurile totale de amestecare a noroiului și de a maximiza productivitatea și profiturile platformei. Soluțiile noastre simple și ușor de întreținut includ amestecarea completă a noroiului, recuperarea prafului, amestecarea și agitarea rezervoarelor și sistemele de depozitare și transport în vrac pentru aplicații offshore și onshore.

Automatizarea completă a sistemului îmbunătățește acuratețea și precizia, minimizează expunerea și pierderile chimice, optimizează utilizarea noroiului și îmbunătățește mediul de lucru. În plus, soluțiile Vortex asigură un mediu fără praf, deoarece praful este captat și recanalizat în sistemul de amestecare.

Agitarea și curățarea rezervorului

Pentru rezervoarele de noroi, Alfa Laval dispune de soluții eficiente de curățare a rezervoarelor Gimpure Toftejorg, care elimină acumulări persistente de barite. De asemenea, pentru a asigura un noroi omogen cu proprietăți uniforme, avem opțiuni eficiente de forfecare cu agitatoare laterale, inferioare sau superioare.

Transfer și depozitare în vrac

Transferul pneumatic de fază densă este o metodă sigură și eficientă de deplasare a volumelor mari de aditivi de foraj în vrac uscat, cum ar fi baritul și cimentul. Alfa Laval Vortex oferă soluții simple pentru creșterea ratelor de transfer ale pulberilor în vrac prin injectarea ghidată a aerului în liniile de transfer pneumatic în vrac.

Controlul deșeurilor și solidelor

Când nămolul se întoarce din puț, expertiza noastră de pionierat în separare este aplicată prin utilizarea decantoarelor centrifugale Alfa Laval LYNX. Îndepărtând efectiv resturile și alte solide, aceste soluții avansate, dar fiabile, mențin fluidele de foraj în condiții optime, reducând în același timp pierderile și deșeurile costisitoare de noroi.

Service și asistență pe cât de profunde, pe atât de extinse

Tehnologiile de bază Alfa Laval sunt perfect potrivite fluidelor de foraj și procesului de foraj, precum și utilităților și gestionării deșeurilor. Soluțiile noastre cele mai de încredere nu numai că reduc costurile atunci când sunt puse la încercare în condiții offshore dificile, dar asigură și conformitatea cu reglementările de mediu.

La fel ca portofoliul nostru, angajamentul nostru este extins. Prin cooperare strânsă, dialog deschis și servicii aprofundate, lucrăm din greu pentru a avansa tehnologiile pentru a oferi soluții inteligente care să răspundă nevoilor dumneavoastră în schimbare.

De exemplu, studiile platformei Alfa Laval ajută la identificarea problemelor de performanță ale sistemului de amestecare a noroiului care rezultă din erorile de configurare. La cerere, Alfa Laval va revizui întregul sistem de noroi și va identifica zonele de îmbunătățire. În urma auditului, vă vom furniza un raport cu constatările noastre, inclusiv:

 • Analiza sistemului și a configurației
 • Recomandări pentru îmbunătățirea performanței în proiectare, configurare și echipament
 • Opțiuni de implementare

Explorați echipamentele Aalborg pentru FPSO

Prezentare: depășind așteptările

Beneficiile produsului Vortex

 • Modele simple de sistem care nu au părți mobile
 • Modular pentru instalare simplă, flexibilă și rapidă
 • Comenzi automate integrate pentru acuratețe și precizie îmbunătățite
 • Componente de uzură înlocuibile

Know-how-ul nostru

 • Produsele proprietare și brevetate au ca rezultat operațiuni excepționale și oferă performanțe optime ale fluidelor de foraj
 • Experiență în proiectarea și operarea echipamentelor de amestecare a noroiului atât pe uscat, cât și pe mare
 • Expertiză superioară în inginerie, producție și conformitate
 • Angajamentul față de siguranță, calitatea serviciilor și performanță

Citiți mai multe despre Framo