Refrigerare

În prezent, există oportunități uriașe de a reduce amprenta de carbon a sistemelor de refrigerare industriale și comerciale. Noile tehnologii termice mai eficiente fac posibilă reducerea consumului de energie și, ca urmare, a emisiilor. În același timp, gazele cu efect de seră emise de agenții frigorifici tradiționali pot fi acum eliminate prin trecerea la alternative naturale, cum ar fi amoniacul sau, paradoxal, CO2 în sine.

Cu cunoștințele acumulate în decursul a 90 de ani de experiență cu tehnologia schimbătorului de căldură cu plăci, Alfa Laval a dezvoltat un portofoliu larg de soluții de schimbător de căldură care permit noi posibilități durabile atât în ​​sistemele de refrigerare comerciale, cât și în cele industriale. Contactați-ne astăzi pentru a afla cum soluțiile noastre sporesc eficiența cu până la 10%, rezultând aproximativ 5500 GWh de economii anuale de energie. De asemenea, vă putem sprijini cu soluții unice pentru rezolvarea provocărilor de trecere la agenți frigorifici naturali.

cleantech-refrigeration-intro-img.jpg

Documentație tehnică: Navigarea pe o piață în schimbare a agenților frigorifici

Pe piața agenților frigorifici se află în curs de desfășurare o schimbare masivă. Având în vedere preocupările legate de mediu, legislația prevede eliminarea treptată a agenților frigorifici tradiționali în favoarea unor noi alternative cu un potențial de încălzire globală mai scăzut (GWP). Descărcați această documentație tehnică pentru selectarea și adaptarea agenților frigorifici alternativi pentru diverse aplicații de încălzire și răcire.

AL-NRVTS WP-640x360

Caz client: Expertiză privind agenții frigorifici de mâine

Aflați de ce experții în refrigerare Bort de Graaf au ales tehnologia semi-sudată Alfa Laval pentru sistemele lor în cascadă de amoniac/CO2. Pe lângă asigurarea unei protecții fiabile împotriva scurgerilor, caracteristicile de ultimă generație precum CurveFlow™ asigură cea mai înaltă performanță termică de pe piață.

 

Cleantech-proof-pack-Refrigeration.jpg

Vedeți cifrele: potențialul de eficiență energetică în refrigerare

Știați că milioane de schimbătoare de căldură Alfa Laval sunt instalate astăzi în aplicații frigorifice din întreaga lume? Combinate, ele ne ajută clienții să economisească peste 5,5 TWh de energie electrică în fiecare an! Aceasta se traduce printr-o reducere de peste 1 milion de tone a emisiilor de CO2.

De fapt, dacă s-ar folosi soluții eficiente Alfa Laval în toate instalațiile noi, am putea reduce emisiile cu încă 144.000 de tone. Este ca și cum ai scăpa de 470 de zboruri între Londra și Singapore!

Doriți să aflați mai multe despre modul în care Alfa Laval poate maximiza eficiența energetică a diferitelor aplicații frigorifice? Descărcați info-graficul nostru pentru a vedea mai multe cifre.


Descărcați info-graficul

Soluțiile noastre

Alfa Laval AlfaNova

Majoritatea schimbătoarelor de căldură cu plăci utilizate în refrigerarea comercială sau industrială de mică capacitate sunt construite cu lipire de cupru. Deși este potrivită pentru multe aplicații, aceasta reacționează negativ cu amoniacul, care este un agent frigorific natural important. Construit cu metoda noastră unică de lipire prin fuziune, AlfaNova este singurul schimbător de căldură cu plăci din oțel inoxidabil cu adevărat 100% din piață. Prin urmare, oferă o soluție extrem de compactă și eficientă pentru răcirea lichidelor foarte curate și sensibile și atunci când se profită de potențialul scăzut de GWP al amoniacului.


Aflați mai multe detalii

dont_crack_under_pressure_4.png

Schimbătoare de căldură cu plăci semi-sudate Alfa Laval

Pentru sistemele de refrigerare utilizate în aplicații de refrigerare industrială, schimbătoarele noastre de căldură semi-sudate compacte permit o eficiență și o fiabilitate chiar mai ridicate atunci când se utilizează amoniac ca agent frigorific cu GWP redus. Schimbătoarele de căldură semi-sudate Alfa Laval sunt, de asemenea, schimbătorul de căldură ales în sistemele în cascadă care funcționează cu CO2 ca mediu secundar pentru aplicații de congelare, reducând încărcarea cu amoniac, prevenind în același timp riscul contaminării încrucișate cu sistemul de etanșare RefTight™ dovedit.


Aflați mai multe detalii

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Schimbătoare cu plăci brazate Alfa Laval

Schimbătoarele noastre de căldură cu plăci brazate de cupru sunt o soluție compactă, eficientă și fără întreținere pentru încălzire, răcire, evaporare și condensare în numeroase aplicații frigorifice și cu majoritatea tipurilor de agenți frigorifici ecologici, cu conținut scăzut de GWP. Aceasta include agenți frigorifici naturali importanți, cum ar fi CO2 și hidrocarburi. Fiecare unitate este proiectată pentru funcționare optimizată, cu o gamă de caracteristici unice care asigură atât performanțe termice superioare, cât și fiabilitate maximă.


Aflați mai multe detalii

cleantech-refrigeration-commercial-refrigeration.jpg

Refrigerare comercială

Gama largă de schimbătoare de căldură Alfa Laval se regăsește în numeroase aplicații climatice rezidențiale și comerciale - inclusiv aer condiționat (răcitoare), încălzire cu apă de la robinet (cazan/solar), pompe de căldură și refrigerare pentru transport.


Aflați mai multe detalii

Cleantech-Refrigeration-industrial-refrigeration-final-210303.jpg

Refrigerare industrială

De la înghețarea și răcirea industrială până la refrigerarea patinoarelor și a proceselor alimentare, Alfa Laval oferă cele mai noi soluții de schimbător de căldură cu plăci eficiente din punct de vedere energetic. Pentru industria alimentară oferim răcitoare de aer extrem de eficiente care pot fi combinate cu schimbătoare de căldură cu plăci.

Aplicațiile variază de la răcirea în abatoare și în zonele de procesare a peștelui și a cărnii, până la controlul climei în camerele de depozitare a alimentelor proaspete.


Aflați mai multe detalii

Căutați mai multe instrumente și expertiză?

Doriți să obțineți mai mult din cunoștințele pe care Alfa Laval le-a dobândit în cele nouă decenii de experiență în transferul termic? Are afacerea dvs. nevoie să acceseze fișiere BIM, desene 3D sau alte instrumente de consultanță? Aruncați o privire către Hub-ul de Încălzire și Răcire Alfa Laval pentru cele mai noi resurse pentru industria dvs.

Alfa Laval Heating and cooling hub


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil