Desalinare

Apa este cea mai abundentă substanță pe mare, dar sarea și impuritățile pe care le conține apa de mare nu sunt adecvate pentru majoritatea scopurilor la bord. Generatoarele de apă dulce ale Alfa Laval vă permit să obțineți avantaje economice din această resursă și să eliminați apa de bunker costisitoare și de calitate redusă.

Freshwater generation

Metode mai inteligente de a obține apă dulce

Alfa Laval a fost pionierul producției compacte și rentabile de apă dulce. Cu peste 50 de ani în urmă, am introdus generatoarele termice de apă dulce cu tehnologia cu plăci duble. Acestea nu numai că erau mai mici decât instalațiile tubulare, dar erau și mult mai puțin sensibile la depuneri. 

Astăzi am dezvoltat și mai mult conceptul nostru multi-efect, permițând distilarea în vid cu tehnologia de o singură placă și garnitură. Generatorul nostru revoluționar de apă dulce AQUA, care conține vidul în ansamblul de plăci propriu-zis, conține trei-într-una plăci de titan
pe care au loc evaporarea, separarea și condensarea.

Reducerea consumului de energie și a emisiilor

Un avantaj major al tehnologiei AQUA trei-într-una plăci este faptul că reduce necesarul de apă de mare la jumătate. Acest lucru permite folosirea de țevi și pompe mai mici, ceea ce înseamnă o investiție inițială redusă, o instalare mai ușoară și un consum de energie mai mic – și în consecință cu emisii de CO2 mai reduse.

Dar eficiența energetică nu se limitează doar la AQUA. Dacă sunt necesare volume de apă dulce mai mari, instalația noastră de desalinizare cu plăci multi-efect MEP consumă de obicei doar 1,3–3,0 kWh/m3, datorită unei configurații optimizate a pompei și unui variator de frecvență pe pompa de apă de mare.