Generare abur şi căldură

Aburul și căldura au un rol fundamental în multe procese de la bord. Fie prin folosirea petrolului și a gazelor naturale, fie prin economisirea energiei existente la bord, Alfa Laval găsește metode din ce în ce mai eficiente de a genera abur și căldură – și de a le distribui unde sunt necesare cel mai mult.

Marine boilers Heat generation through steam, hot water and thermal fluids

Un secol de experiență în alimentarea
cu căldură

Soluțiile de generare de abur și căldură Aalborg de la Alfa Laval reprezintă un set unic de cunoștințe. Ele se bazează pe aproape 100 de ani de inovație, de la elementele boilerelor cu tuburi și pini eficiente energetic până la boilerele compozite și sistemele cu fluide termice de joasă presiune. 

În plus, ele se bazează pe expertiză termică. Pentru că înțelegem atât consumatorii, cât și producătorii de abur și căldură, putem ajusta producția pentru a obține cea mai mare eficiență energetică în aval.

Crearea sistemelor termice optimizate

Alfa Laval încă face progrese în dezvoltarea produselor sale. De exemplu, conceptul de boiler Aalborg care necesită întreținere redusă intră într-o nouă generație. Suffixed TCi (Turbo Clean, inteligent), boilerele cu autocurățare nu necesită spălarea cu abur și eliminarea de efluenți.

Dar cele mai mari progrese vin din interconectarea tehnologiilor. Sistemul nostru de gestionare a energiei pentru fluid termic, de exemplu, reduce folosirea de combustibili prioritizând distribuirea de căldură conform nevoilor consumatorilor conectați. Actualmente explorăm nu numai construcțiile de boilere noi, ci și moduri noi de a combina echipamentele
pentru o eficiență și mai mare.