Recuperare căldură reziduală

Sistemele motoarelor moderne de astăzi sunt cu mult mai eficiente decât predecesoarele lor. Totuși, o mare parte din energia pe care o produc se transformă mai degrabă în căldură, decât în propulsie. Recaptând această energie și folosind-o, Alfa Laval reduce consumul de combustibil și emisiile.

Alfa-Laval-Vessel-Waste-Heat-Recovery 640x360

De la căldură reziduală la valoare
adăugată

Recuperarea căldurii reziduale este o oportunitate unică, benefică atât pentru obiectivele dumneavoastră, cât și pentru mediu. Acesta este motivul pentru care – cu doar 50% din energia combustibilului motorului principal transformată în căldură - folosirea gazelor de eșapament pentru a genera abur este atât de atractivă. 

Sistemele de recuperare a căldurii reziduale Alfa Laval Aalborg oferă economii de combustibil documentate și reduceri ale emisiilor de CO2 cu până la 14%. Vasta noastră experiență ne permite să proiectăm și să instalăm sisteme care maximizează câștigurile de energie fără nici un compromis pentru siguranța la bord.

Potențial suplimentar în evacuarea auxiliară

În afară de recuperarea căldurii din gazele de evacuare ale motoarelor principale, Alfa Laval extinde portofoliul Aalborg axându-se pe sursele de căldură reziduală neglijate în trecut. În prezent, recuperarea de căldură de la evacuarea motoarelor auxiliare poate satisface cererea de abur în timpul staționărilor în port și în anumite cazuri chiar și pe mare.

Folosirea surselor de căldură ignorate, de exemplu pentru supraîncălzirea aburului, este o modalitate nu numai de a satisface nevoile de energie, ci și de a vă pregăti pentru reglementările legate de emisii. În afară de reducerea costurilor, consumul de combustibil redus contribuie la limitarea generării de CO2.

Descărcări

Generare abur și recuperare căldură reziduală