Tratare namol din staţiile de epurare ape uzate

Toate stațiile de epurare a apei produc nămol rezidual. Majoritatea stațiilor mari de epurare a apei instalează echipamente speciale de prelucrare pentru minimizarea costurilor și a impactului asupra mediului, asociate cu transportul și eliminarea acestui nămol. Alfa Laval livrează o gamă largă de sisteme pentru tratarea nămolului rezultat din lucrări hidraulice.

Sludge treatment 640x360

Tehnologiile de prelucrare a nămolului de la Alfa Laval

Îngroșătoarele, folosite în mod normal pentru îngroșare înainte de deshidratare, reduc volumul de nămol cu până la 90%, permițându-vă să reduceți costurile operaționale globale. Portofoliul Alfa Laval include îngroșătoarele cu tambur ALDRUM, îngroșătoarele cu bandă AS-H și decantoarele centrifugale ALDEC G2 și G3 pentru îngroșarea nămolului.

Prin separarea conținutului de lichide relativ grele din nămol folosind echipamentele de deshidratare de la Alfa Laval, puteți reduce costurile de deshidratare, transport și eliminare și limitați impactul asupra mediului.

Gama largă a Alfa Laval include toate tehnologiile de deshidratare folosite de obicei: decantoarele centrifugale ALDEC G2 și G3, filtrele bandă AS-H, filtrele presă AS-H și presele cu șurub.

Livrăm, de asemenea, sisteme de control automate care vă permit să vă operați instalațiile de îngroșare și deshidratare cu eficiență maximă, în permanență și cu minimum de supraveghere.

Avantaje și beneficii

Avantajele și beneficiile tehnologiilor Alfa Laval de tratare a nămolului includ:

  • Uscarea maximă a nămolului, care minimizează costurile de eliminare
  • Mirosuri minime, în beneficiul celor care locuiesc și muncesc în apropiere
  • Modele compacte care ocupă mai puțin spațiu costisitor și oferă o mai mare libertate de dispunere a echipamentelor
  • Funcționare controlată prin PLC care sporește eficiența și reduce nevoia de forță de muncă
  • Costuri reduse cu energia și impact redus asupra mediului, care contribuie la îmbunătățirea profilului ecologic global.