Transformarea apelor uzate

Fără apă nu există viață și, cu doar 1% din apa dulce disponibilă și accesibilă, resursele de apă sunt supuse unei presiuni crescânde, pe măsură ce cererea de apă crește în agricultură, energie, alimente, și sănătate și igienă. La Alfa Laval, știm că curățarea celor 380 de miliarde de metri cubi de apă uzată din lume ocupă un loc central în gestionarea curată a apei dulci și că cel mai sustenabil mod de conservare a apei este de a imita utilizarea circulară a apei de către natură, care a susținut viața pe planetă încă de când începutul timpului.

 

Spre o instalație de recuperare a resurselor neutră din punct de vedere energetic

blobid1.png

.

Wastewater

Găsirea comorilor în tratarea apelor uzate

O municipalitate din Norvegia analizează tratarea apelor uzate dintr-o perspectivă complet nouă – cu un accent puternic pe sustenabilitatea operațională și ca o oportunitate de a capta materiile prime importante pentru reutilizare și reciclare.

Citiți povestea

 

 

Instalația de recuperare a resurselor

Potrivit ONU, există aproximativ 109.000 de instalații municipale de epurare a apelor uzate în întreaga lume. Doar 20% din apa uzată este curățată în mod adecvat. La Alfa Laval, cunoaștem riscurile și oportunitățile pierdute prin a nu curăța suficient apele uzate și apoi de a le elibera conținând poluanți periculoși –, cum ar fi PFAS, reziduuri medicale, ftalați, pesticide și microplastice. Pe măsură ce micropoluanții intră în sursele de apă de suprafață și în apele subterane, aceștia riscă să ajungă pe farfuria cuiva. Alte resurse finite –, cum ar fi fosfor și azot – devin poluanți, când acestea ar putea fi recuperate și utilizate în, de exemplu, îngrășăminte pentru a obține mai multă hrană.

 

Contactați-ne

.

Instalație neutră din punct de vedere energetic

Tratarea apelor uzate este o operațiune foarte consumatoare de energie și, conform ONU, stațiile municipale de epurare a apelor uzate din lume folosesc 4% din energia disponibilă. Gazele cu efect de seră sunt emise de această utilizare a energiei și de prelucrarea în sine; de exemplu, în cazul în care metanul este emis în timpul manipulării nămolului. La Alfa Laval, știm că prin aplicarea celor mai eficiente soluții energetice, municipalitățile își pot optimiza consumul de energie. Există, de asemenea, o oportunitate amplă de a recupera căldura din mai multe etape de proces ca sursă de energie. Și metanul poate fi recuperat și utilizat pentru generarea de energie, în timp ce instalațiile pot prezenta, de asemenea, o oportunitate de a încorpora hidroenergia.

Hong kong22.jpg

Stația de epurare a apelor uzate crește eficiența energetică

O concentrare puternică asupra eficienței energetice a fost esențială pentru decizia Departamentului de Drenaj din Hong Kong de a-și îmbunătăți tehnologia decantoarelor centrifugale la Stația de tratare a apelor uzate Sha Tin; a fost esențial în selectarea ALDEC G3 VecFlow™ de la Alfa Laval pentru a atinge acest obiectiv.

Citiți povestea

 

 

.

MicrosoftTeams-image (4).png

Eficiența manipulării nămolului la uzina Ruhrverband

Stația de tratare a apelor uzate Arnsberg-Wildshausen a înlocuit recent un drum thickener a învechit cu un dispozitiv AS-H Belt Thickener containerizat de la Alfa Laval. Această soluție avansată de deshidratare a nămolului îndeplinește toate cerințele instalației în ceea ce privește capacitatea, fiabilitatea și performanța. De asemenea, este simplu de operat, necesită întreținere minimă, iar consumul de polimeri este scăzut.

Citiți povestea

 

 

Nămolul – de la deșeuri la resursă

Nămolul a fost cândva considerat un deșeu costisitor, pe care municipalitățile cu constrângeri de spațiu s-au străduit să-l elimine într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor și ecologic. La Alfa Laval, permitem recuperarea resurselor din nămol, cum ar fi fosforul, care poate avea un impact pozitiv asupra prețului apei curate. Soluțiile noastre de apă uzată municipală permit cea mai bună deshidratare și uscare a turtei, ceea ce va optimiza eliminarea turtei finale în ceea ce privește costul și consumul de energie.

Alegerea corectă a tehnologiei de deshidratare

 

Membrane MBR Alfa Laval pentru efluent de înaltă calitate

 

.

Produse