Tratarea apei şi a deşeurilor industriale

Apele uzate industriale variază considerabil în ceea ce privește specificația, în funcție de tipul industriei și obiceiurile locale. În multe cazuri ea nu este acceptată de stația de epurare a apelor uzate urbane, așadar este nevoie de pre-tratarea sau tratarea completă local.

Waste water treatment plant

Tratarea apelor industriale uzate on-site: o resursă de apă neexploatată

Tehnologiile Alfa Laval pentru tratarea  biologică a apelor uzate industriale sunt ideale pentru îndepărtarea nutrienților, materiilor organice, grăsimilor, uleiurilor și unsorilor (FOG), precum și a altor substanțe și microparticule nedorite. Ele sunt caracterizate prin înaltă eficiență, flexibilitate și amprentă redusă – cu toate etapele în același rezervor.

Dacă fluxul influentului și sarcinile organice variază, iar cerințele legate de efluent sunt stringente, Sistemul SBR de la Alfa Laval cu decantorul nostru plutitor brevetat este o alegere bună pentru epurarea biologică secundară. Combinați-l cu Filtrul AS-H Iso-Disc® de la Alfa Laval pentru tratarea terțiară pentru a obține efluent cu calitatea adecvată reutilizării apei (5-10 µm) și <5 mg/l materii solide în suspensie și <10 mg/l BOD la debitul de 10-15 m3/oră/m2.

În mod alternativ, instalați sistemul MBR multifuncțional de la Alfa Laval, care combină tratarea secundară cu cea terțiară a apelor uzate și livrează un efluent cu o calitate superioară (filtrare eficientă  în nămol la 0,01 µm) adecvat pentru refolosire. El îndepărtează particulele solide în suspensie până la <1 mg/l, BOD până la <5 mg/l și gestionează o zonă de filtrare de 5-40 litri/oră/m2. Designul acționat de forța gravitațională, fără pompă și eficient din punct de vedere energetic cu module de filtrare compacte cu membrană (MFM) se bazează pe tehnologia noastră brevetată cu folie tubulară. În comparație cu alte soluții MBR, oferă siguranță sporită, simplitatea operațiilor, plus costuri operaționale și de întreținere scăzute.

Pentru anumite tipuri de ape uzate industriale, de exemplu petrochimice, chimice și farmaceutice, evaporarea efluentului anaerob și cristalizarea efluenților sărați folosind sistemele Alfa Laval AlfaVap și WideGap este o soluție bună.

Apele uzate – o resursă de apă neexploatată

Din ce în ce mai mulți oameni își dau seama că apele uzate pot fi, de asemenea, o resursă de apă valoroasă. Există numeroase motive întemeiate să luăm în considerare refolosirea apelor uzate urbane și industriale epurate biologic :creșterea resurselor de apă, reducerea admisiei de apă proaspătă și limitarea sarcinilor fluxului de efluent la canalizări.

Apa regenerată poate fi folosită pentru numeroase aplicații, de exemplu ca apă pentru procesele industriale, turnuri de răcire și apă de spălare; irigarea de suprafață a recoltelor, podgoriilor și terenurilor de golf; lacuri de agrement, zone mlăștinoase, habitatul animalelor sălbatice și mărirea cursurilor de apă și  reîncărcarea pânzei freatice.

Apa epurată cu sistemele MBR și de filtrare AS-H Iso-Disc de la Alfa Laval poate fi folosită chiar și ca apă potabilă dacă este adăugată o etapă finală de prelucrare, de exemplu radiația UV, ultrafiltrarea, nanofiltrarea, osmoza inversă, cărbunele activ, ozonul sau clorul.

Why work with Alfa Laval on industrial water and waste treatment?

  • You can get equipment for both your main industrial processes, on-site wastewater and sludge treatment plus resource recovery from one and the same supplier.
  • You get a high quality, energy efficient process design with guaranteed results, designed to reduce the cost and environmental impact of your operations, based on deep understanding of your industrial process as well as waste treatment.
  • You can at any time draw on our expertise and global presence. We have more than 130 years of experience in helping thousands of industrial customers around the world tackle tough requirements for waste handling – from food and beverage, chemical and pharmaceutical to pulp and paper, oil, gas and other process industries.