Tratarea apelor uzate industriale

Apele uzate industriale variază considerabil în ceea ce privește specificația, în funcție de tipul industriei și obiceiurile locale. În multe cazuri ea nu este acceptată de stația de epurare a apelor uzate urbane, așadar este nevoie de pre-tratarea sau tratarea completă local.

industry 640x360

Tratarea apelor industriale uzate on-site: o resursă de apă neexploatată

Tehnologiile Alfa Laval pentru tratarea  biologică a apelor uzate industriale sunt ideale pentru îndepărtarea nutrienților, materiilor organice, grăsimilor, uleiurilor și unsorilor (FOG), precum și a altor substanțe și microparticule nedorite. Ele sunt caracterizate prin înaltă eficiență, flexibilitate și amprentă redusă – cu toate etapele în același rezervor.

Dacă fluxul influentului și sarcinile organice variază, iar cerințele legate de efluent sunt stringente, sistemul SBR de la Alfa Laval cu decantorul nostru plutitor brevetat este o alegere bună pentru epurarea biologică secundară. Combinați-l cu Filtrul AS-H Iso-Disc® de la Alfa Laval pentru tratarea terțiară pentru a obține efluent cu calitatea adecvată reutilizării apei (5-10 µm) și <5 mg/l materii solide în suspensie și <10 mg/l BOD la debitul de 10-15 m3/oră/m2.

În mod alternativ, instalați sistemul MBR multifuncțional de la Alfa Laval, care combină tratarea secundară cu cea terțiară a apelor uzate și livrează un efluent cu o calitate superioară (filtrare eficientă  în nămol la 0,01 µm) adecvat pentru refolosire. El îndepărtează particulele solide în suspensie până la <1 mg/l, BOD până la <5 mg/l și gestionează o zonă de filtrare de 5-40 litri/oră/m2. Designul acționat de forța gravitațională, fără pompă și eficient din punct de vedere energetic cu module de filtrare compacte cu membrană (MFM) se bazează pe tehnologia noastră brevetată cu folie tubulară. În comparație cu alte soluții MBR, oferă siguranță sporită, simplitatea operațiilor, plus costuri operaționale și de întreținere scăzute.

Pentru anumite tipuri de ape uzate industriale, de exemplu petrochimice, chimice și farmaceutice, evaporarea efluentului anaerob și cristalizarea efluenților sărați folosind sistemele Alfa Laval AlfaVap și WideGap este o soluție bună.

Apele uzate – o resursă de apă neexploatată

Din ce în ce mai mulți oameni își dau seama că apele uzate pot fi, de asemenea, o resursă de apă valoroasă. Există numeroase motive întemeiate să luăm în considerare refolosirea apelor uzate urbane și industriale epurate biologic :creșterea resurselor de apă, reducerea admisiei de apă proaspătă și limitarea sarcinilor fluxului de efluent la canalizări.

Apa regenerată poate fi folosită pentru numeroase aplicații, de exemplu ca apă pentru procesele industriale, turnuri de răcire și apă de spălare; irigarea de suprafață a recoltelor, podgoriilor și terenurilor de golf; lacuri de agrement, zone mlăștinoase, habitatul animalelor sălbatice și mărirea cursurilor de apă și  reîncărcarea pânzei freatice.

Apa epurată cu sistemele MBR și de filtrare AS-H Iso-Disc de la Alfa Laval poate fi folosită chiar și ca apă potabilă dacă este adăugată o etapă finală de prelucrare, de exemplu radiația UV, ultrafiltrarea, nanofiltrarea, osmoza inversă, cărbunele activ, ozonul sau clorul.

Ape uzate - o resursă de apă neexploatată

Din ce în ce mai mulți oameni își dau seama că apele uzate pot fi, de asemenea, o resursă valoroasă de apă. Există multe motive întemeiate pentru a lua în considerare reutilizarea apelor uzate municipale și industriale tratate biologic: Creșterea resurselor de apă, reducerea aportului de apă nouă și limitarea încărcăturii de flux de efluenți în canalizare.

Apa recuperată poate fi utilizată pentru numeroase aplicații, de exemplu apă industrială de proces, turnuri de răcire și apă de spălare; irigarea suprafețelor culturilor, podgoriilor și terenurilor de golf; lacuri de agrement, zone umede, habitatul faunei sălbatice și creșterea pârâurilor și reîncărcarea apei subterane.

Apa tratată cu sisteme de filtrare Alfa Laval MBR și AS-H Iso-Disc poate fi folosită chiar și ca apă potabilă dacă se adaugă o etapă finală de lustruire, de exemplu, radiații UV, ultrafiltrare, nanofiltrare, osmoză inversă, cărbune activ, ozon sau clor.