Tratarea apelor uzate biologice

Numeroase lucrări de tratare a apelor uzate urbane se confruntă cu provocări cum ar fi cele legate de respectarea unor criterii de deversare mai stricte și de o capacitate insuficientă, dar și de un spațiu limitat pentru extindere. Altele vizează regenerarea apei în beneficiul comunității locale. Alfa Laval oferă câteva tehnologii inovatoare, flexibile și foarte eficiente de tratare biologică a apelor uzate ca alternativă la metodele tradiționale.

Biological wastewater treatment 640x360

Tehnologiile Alfa Laval pentru tratarea biologică a apelor uzate sunt ideale pentru îndepărtarea nutrienților, a materiilor organice, grăsimilor, uleiurilor și unsorilor (FOG), precum și a altor substanțe și microparticule nedorite. Ele sunt caracterizate prin înaltă eficiență, flexibilitate și amprentă ecologică redusă  și au toate etapele în același rezervor.

Sistemul SBR de la Alfa Laval cu decantorul nostru plutitor brevetat este o alegere bună pentru epurarea biologică secundară. Combinați-l cu Filtrul AS-H Iso-Disc® de la Alfa Laval pentru tratarea terțiară pentru a obține efluent cu calitatea adecvată reutilizării apei (5-10 µm) și <5 mg/l materii solide în suspensie și <10 mg/l BOD la debitul de 10-15 m3/oră/m2.

În mod alternativ, instalați sistemul MBR multifuncțional de la Alfa Laval, care combină tratarea secundară cu cea terțiară a apelor uzate și livrează un efluent cu o calitate superioară (filtrare eficace în nămol la 0,01 µm) adecvat pentru refolosire. El îndepărtează particulele solide în suspensie până la <1 mg/l, BOD până la <5 mg/l și gestionează o zonă de filtrare de 5-40 litri/oră/m2. Designul acționat de forța gravitațională, fără pompă și eficient din punct de vedere energetic cu module de filtrare compacte cu membrană (MFM) se bazează pe tehnologia noastră brevetată cu folie tubulară. În comparație cu alte soluții MRB, oferă siguranță sporită, simplitatea operațiilor, plus costuri operaționale și de întreținere scăzute.

Apele uzate – o resursă de apă neexploatată

Din ce în ce mai mulți oameni își dau seama că apele uzate pot fi, de asemenea, o resursă de apă valoroasă. Există numeroase motive întemeiate să luăm în considerare refolosirea apelor uzate urbane și industriale epurate biologic: creșterea resurselor de apă, reducerea admisiei de apă proaspătă și limitarea sarcinilor fluxului de efluent la  canalizări.

Apa regenerată poate fi folosită pentru numeroase aplicații, de exemplu ca apă pentru procesele industriale, turnuri de răcire și apă de spălare; irigarea de suprafață a recoltelor, podgoriilor și terenurilor de golf; lacuri de agrement, zone mlăștinoase, habitatul animalelor sălbatice și mărirea cursurilor de apă și reîncărcarea pânzei freatice

Apa epurată cu sistemele de filtrare MBR și AS-H Iso-Disc de la Alfa Laval poate fi folosită chiar și ca apă potabilă dacă este adăugată o etapă finală de prelucrare, de exemplu radiația UV, ultrafiltrarea, nanofiltrarea, osmoza inversă, cărbunele activ, ozonul sau clorul.