Tratarea apelor uzate biologice

Multe proiecte municipale de tratare a apelor uzate se confruntă, de exemplu, cu provocări legate de îndeplinirea noilor criterii mai stricte de evacuare și de capacitate insuficientă, dar spațiu limitat pentru extindere. Alții caută recuperarea apei în beneficiul comunității locale. Alfa Laval oferă mai multe tehnologii inovatoare, flexibile și extrem de eficiente de tratare biologică a apelor uzate ca alternative la metodele tradiționale.

Biological wastewater treatment 640x360

Proces de tratare biologică a apelor uzate cu Alfa Laval

  • Eficiență ridicată
  • Flexibilitate
  • Amprentă mică
  • Aveți toți pașii în același rezervor

Tehnologiile Alfa Laval pentru tratarea biologică a apelor uzate sunt ideale pentru îndepărtarea nutrienților, materiei organice, grăsimilor, uleiului și grăsimilor (FOG) și a altor microparticule și substanțe nedorite.

În cazul în care debitul de intrare și încărcăturile organice variază și cerințele privind efluenții sunt stricte, reactorul Alfa Laval AS-H Sequencing Batch Reactor (SBR) cu decantorul nostru plutitor brevetat este o alegere bună pentru tratarea biologică secundară. Combinați-l cu Alfa Laval AS-H AS-H Iso-Disc® Cloth Media Filter pentru tratarea terțiară pentru a obține efluenți de calitate pentru reutilizarea apei (5-10 µm) și <5 mg/l de solide în suspensie și <10 mg/l de BOD la un debit de 10-15 m3/h/m2.

Alternativ, instalați sistemul Alfa Laval cu bioreactor cu membrană (MBR), care combină tratarea secundară și terțiară a apelor uzate și oferă o calitate superioară a efluentului (filtrare eficientă a nămolului până la 0,2 µm), adecvată pentru reutilizare. Acesta îndepărtează solidele în suspensie până la <1 mg/l, DBO până la <5 mg/l și gestionează o suprafață de filtrare de 5-40 litri/h/m2. Designul acționat gravitațional, fără pompe și eficient din punct de vedere energetic, cu module compacte de filtrare cu membrană (MFM), se bazează pe tehnologia noastră patentată de foițe goale. În comparație cu alte soluții MBR, aceasta oferă o siguranță îmbunătățită, simplitate de operare, plus costuri reduse de operare și întreținere

Service

Extinderea performanței echipamentului dumneavoastră de tratare a apelor uzate

Rețeaua noastră globală de service dedicată vă sprijină cu piese și expertiză, oriunde v-ați afla, oricând aveți nevoie. Asigurând un timp de funcționare, disponibilitate și optimizare mai mari, vă ajutăm să vă oferim liniște și să vă maximizăm rentabilitatea investiției. Putem colabora cu dvs. pentru a integra serviciile noastre într-un Acord de Service Alfa Laval pentru operațiuni previzibile și fără griji.

Aflați mai multe despre oferta noastră de servicii

How can we help you?Vă rugăm să ne contactați pentru orice întrebări sau nelămuriri.

Contactați-ne

Ape uzate - o resursă de apă neexploatată

Din ce în ce mai mulți oameni își dau seama că apele uzate pot fi, de asemenea, o resursă valoroasă de apă. Există multe motive întemeiate pentru a lua în considerare reutilizarea apelor uzate municipale și industriale tratate biologic: Creșterea resurselor de apă, reducerea aportului de apă nouă și limitarea încărcăturii de flux de efluenți în canalizare.

Apa recuperată poate fi utilizată pentru numeroase aplicații, de exemplu apă industrială de proces, turnuri de răcire și apă de spălare; irigarea suprafețelor culturilor, podgoriilor și terenurilor de golf; lacuri de agrement, zone umede, habitatul faunei sălbatice și creșterea pârâurilor și reîncărcarea apei subterane.

Apa tratată cu sisteme de filtrare Alfa Laval MBR și AS-H Iso-Disc poate fi folosită chiar și ca apă potabilă dacă se adaugă o etapă finală de lustruire, de exemplu, radiații UV, ultrafiltrare, nanofiltrare, osmoză inversă, cărbune activ, ozon sau clor.

Soluții pentru economia circulară

Din ce în ce mai multe stații de tratare a apelor uzate descoperă beneficiile unei abordări circulare, holistice, a epurării apelor uzate. Economiile de costuri, impactul redus asupra mediului și noi fluxuri de venituri din resursele recuperate sunt doar câteva. Fiecare stație de tratare a apelor uzate este unică și are propriul său set de provocări și oportunități. Cu expertiza noastră în procesare și gama noastră largă de produse, vă putem sprijini trecerea la un flux circular de resurse. Indiferent dacă sunteți antreprenor, proiectant sau operator de instalație, vă putem ajuta să găsiți soluția optimă pentru proiectul dumneavoastră specific.

Key-visuals herobanner  outline waterwaste EN