Schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri
GPHE-2016-hero-banner-image 1920x480
AlfaQ plate heat exchanger

Atingeți obiectivele de eficiență

cu schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri de calitate

Schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri

Transfer eficient de căldură

Schimbătoarele de căldură cu plăci și cadru (GPHE) cu garnitură asigură un transfer eficient de căldură în echipamente compacte cu o amprentă redusă - mult mai mici și mai eficiente decât schimbătoarele de căldură cu carcasă și tub.

Schimbătoarele de căldură cu plăci sunt proiectate pentru a optimiza transferul de căldură, deoarece plăcile ondulate oferă de departe cea mai mare suprafață prin care căldura poate fi trasă de la un gaz sau lichid la altul.

De asemenea, unitățile au un design flexibil și sunt ușor de servisat și de întreținut.

Avantajele schimbătoarelor de căldură cu plăci cu garnitură:

  • Transfer de căldură de precizie - temperatură de acces mai apropiată, flux real în contracurent, volum de reținere cu 80-90% mai mic
  • Cost total scăzut - investiții de capital reduse, costuri de instalare reduse, costuri limitate de întreținere și operare
  • Fiabilitate maximă - mai puțină ancrasare, stres, uzură și coroziune
  • Ecologic - consum minim de energie pentru un efect maxim de proces, curățare redusă
  • Capacitate de extindere ușoară - pur și simplu adăugați sau scoateți plăci de pe cadrul existent

Gama de produse este extrem de largă și este utilizată în sarcini pentru încălzire, răcire, recuperare de căldură, evaporare și condensare în industrii, de la HVAC, refrigerare, răcire a motoarelor, produse lactate și alimentare până la procese mai grele precum procesarea chimică, producția de ulei și generarea de energie.

 

Aflați mai multe detalii despre GPHE vs schimbătoare de căldură cu carcasă și tub

Vedeți cum funcționează GPHE-urile

 

Nu toate GPHE-urile sunt concepute în același fel

Schimbătoarele de căldură cu plăci și garnituri pot fi standardul industrial pentru sarcinile generale de încălzire și răcire, dar tehnologia din interiorul unui GPHE este departe de a fi standard. NU toate schimbătoarele de căldură cu plăci sunt concepute în același fel și am văzut consecințele alegerii schimbătoarelor de căldură doar pe baza costurilor. Înțelegem că partea legată de cost este importantă, dar în majoritatea circumstanțelor costurile pentru repararea sau înlocuirea unităților, precum și ineficiența unităților subdimensionate, depășesc cu mult economiile inițiale ale costurilor de capital.

Atunci când alegeți un schimbător de căldură cu plăci cu garnitură, există o serie de caracteristici ale plăcilor și cadrului pe care veți dori să le luați în considerare.

Faceți clic aici pentru a vedea caracteristicile GPHE care contează

 

Tipuri de schimbătoare de căldură cu plăci cu garnitură

Industrial - o gamă extrem de versatilă de schimbătoare de căldură pentru utilizare în toate tipurile de industrii

AlfaQ certificat AHRI - similar cu GPHE-urile industriale, dar sunt certificate AHRI pentru aplicații HVAC

Industrial semi-sudat - utilizat în refrigerare atunci când garniturile nu sunt potrivite pentru unul dintre medii și când sunt necesare presiuni de proiectare mai mari

WideGap - utilizat pentru aplicații care implică lichide fibroase, fluide foarte vâscoase și fluide care conțin particule grosiere

Evaporatoare AlfaVap - evaporator de suprafață al plăcilor de peliculă, personalizat

Condensatoare AlfaCond - un condensator sub vid compact, cu plăci de suprafață

Diabon - schimbător de căldură din grafit utilizat pentru medii corozive dure

 

Selectarea GPHE potrivită

Selectarea GPHE potrivită poate fi o provocare, dar suntem aici pentru a vă ajuta. Am creat un ghid simplu de selecție pentru a vă ghida către cel mai bun GPHE pentru aplicația dvs. Cu toate acestea, este întotdeauna cel mai bine să discutați în cele din urmă cu unul dintre inginerii noștri experți, astfel încât să vă asigurați că obțineți potrivirea perfectă.

Accesați ghidul de selecție

Luați legătura cu un expert GPHE

 

Service-ul GPHE-urilor dvs.

Schimbătoarele de căldură cu plăci au un rol esențial în majoritatea aplicațiilor. În cazul în care funcționează defectuos, se poate ajunge la o calitate mai scăzută a produsului, siguranță redusă și costuri mai mari de energie. Iar dacă se defectează, pot duce la timpi de nefuncționare costisitori și pierderi majore în producție. Acest lucru face să fie important să efectuați întreținerea – iar aceasta să fie făcută corect.

Alfa Laval oferă, de asemenea, un Portofoliu complet de Servicii 360° pentru schimbătoarele de căldură cu plăci și garnituri.

Aflați mai multe detalii

   

Educație suplimentară

Cum funcționează GPHE-urile

Tehnologia plăcilor

Schimbătoare de căldură cu plăci vs. shell-and-tube

Metoda de calcul

Descărcați - Teoria din spatele transferului de căldură

 

Contactați-ne pentru mai multe informații.

Contactați-ne