Schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri

Auditul de Performanță al schimbătorului de căldură cu plăci

Un audit al performanței verifică dacă schimbătorul de căldură cu plăci funcționează în conformitate cu specificațiile de proiectare și ajută la identificarea zonelor în care performanța poate fi îmbunătățită.

Profitați la maximum de schimbătoarele de căldură?
Cum funcționează? În ce condiții se găsește? Aveți la dispoziție piesele de schimb potrivite?

Adevărul este că nu veți ști cum să maximizați performanța până când nu veți verifica starea curentă a schimbătoarelor de căldură. A aștepta semne vizibile de deteriorare înainte de a efectua lucrări de service asupra schimbătorului de căldură poate reduce eficiența acestuia, poate crește pierderile de energie și poate cauza opriri neplanificate (după cum se arată în tabelul „Așteptare prea lungă” de mai jos). Pe de altă parte, dacă curățați prea des schimbătoarele de căldură cu plăci, puteți ajunge să reduceți productivitatea (așa cum se arată în tabelul „Curățare prea des” de mai jos).

Un Audit de Performanță oferă experiența de care aveți nevoie pentru a evalua starea și a extinde performanța schimbătoarelor dumneavoastră de căldură.

 

 

Cum funcționează un Audit de Performanță

Auditul dumneavoastră va fi efectuat de un inginer de service cu înaltă calificare, care are o vastă experiență cu schimbătoare de căldură cu plăci cu garnituri.

Inginerul de service va aduce echipamente de Audit al Performanței, care constau dintr-un dispozitiv portabil de înregistrare cu patru indicatoare de temperatură și un indicator al debitului. Prin aplicarea indicatoarelor pe exteriorul conductelor schimbătorului de căldură, un inginer autorizat colectează date, inclusiv diferențele de temperatură și debitul, privind starea de funcționare efectivă a schimbătorului de căldură cu plăci. Acest lucru necesită de obicei o oră pe unitate și nu perturbă operațiunile. Dacă aveți deja aceste date la îndemână, le puteți accesa, vă putem rula datele prin intermediul programului nostru și vă realizăm un raport.

Înapoi la birou, inginerul rulează datele printr-un program software de analiză termică care utilizează criteriile de performanță pentru fiecare schimbător de căldură cu plăci Alfa Laval pentru a determina sarcina optimă de căldură a schimbătorului.

Veți primi raportul de audit care va compara performanța schimbătorului de căldură cu performanța de referință și va indica dacă schimbătorul de căldură cu plăci necesită servisare.

Avantajele auditului

    • Reduceți costurile de operare, întreținere și stocuri de piese pe termen lung
    • Eliminați practic riscul de defecțiune din cauza defectării componentelor
    • Controlați bugetul de întreținere cu întreținere predictivă
    • Creșteți eficiența producției și profitabilitatea

Descărcări

Broșura GPHE Audit de Performanță

Broșură Portofoliu de Servicii 360°

 

Contactați-ne pentru mai multe informații.

Contactați-ne