Schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri

Recondiționarea și repararea schimbătorului de căldură cu plăci

Recondiționare - plăci

Recondiționarea se referă la serviciile efectuate la plăcile din interiorul schimbătorului de căldură cu plăci si garnituri. La centrele de service bine echipate ale Alfa Laval, experții noștri elimină garniturile și scalarea cu unelte specializate și produse chimice. Acest lucru previne coroziunea și creează o suprafață ideală pentru re-etanșare – fără a fi nevoie să manipulați substanțele chimice sau deșeurile. În plus, ei examinează cu atenție schimbătoarele de căldură, corectând orice probleme de etanșare sau deformări. Aceste servicii asigură faptul că echipamentul dvs. continuă să ofere eficiență ridicată și performanță optimă.

Recondiționarea completă este întotdeauna necesară la un anumit punct. Cu toate acestea, prin utilizarea serviciilor de curățare intermediare este posibilă prelungirea intervalelor dintre recondiționări.

Reparație - batiu

Reparația se referă la serviciile efectuate asupra cadrului schimbătorului de căldură cu plăci și includ inspecția, renovarea, înlocuirea etanșărilor și înlocuirea șuruburilor sau a altor piese ale batiului. Deși recondiționarea plăcilor trebuie să aibă loc la unul dintre centrele noastre de service, unele reparații ale batiului pot fi efectuate la fața locului. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații.

 

 

Etape de recondiționare:

1. Îndepărtarea garniturii cu azot lichid

Azotul lichid nu dăunează plăcilor, spre deosebire de metodele pe teren de utilizare a torțelor cu propan sau a periilor de sârmă rotative

 

2. Curățare chimică în rezervoare încălzite

Rezervoarele chimice care sunt încălzite oferă un proces superior de curățare a plăcilor în comparație cu spălarea cu apă și/sau spălarea manuală cu perii SS pe teren

3. Inspecția plăcii cu penetrant de vopsea sub lumină ultravioletă

Fiecare placă este inspectată cu penetrant de vopsea pentru fisuri și găuri, ceea ce este esențial pentru a se asigura că plăcile reetanșate sunt reutilizabile. Acest lucru se realizează rar pe teren.

4. Lipirea garniturilor cu adeziv epoxidic special din 2 părți

Garniturile noastre sunt lipite de plăci folosind un adeziv epoxidic din 2 părți, plasate într-un suport de întărire și coapte în cuptor timp de 3 - 5 ore sub compresie. Acest epoxidic este cu mult superior cimentului de contact pe bază de cauciuc utilizat pentru reetanșarea pe teren.

5. Inspecția finală a plăcilor

Plăcile sunt inspectate pentru a se asigura că garniturile sunt poziționate corect pe plăci și aranjate în pachetul de plăci adecvat pentru a reduce timpul de montare pe teren.

Riscuri de a efectua singur operațiunea

Recondiționarea „do-it-yourself” sau utilizarea unui furnizor mai puțin calificat poate economisi timp și cheltuieli în avans, dar fără cunoștințele adecvate, micile defecte pot fi omise, creând probleme mai mari pe parcurs.

În plus, recondiționarea cu unelte sau piese greșite vă poate deteriora grav PHE-urile. Răzuirea și substanțele chimice pot dăuna plăcilor, iar etanșarea necorespunzătoare poate duce la scurgeri. Recondiționarea defectuoasă poate fi riscantă nu numai pentru productivitate, ci și pentru siguranță.

Pentru a vă ajuta să înțelegeți riscurile, iată câteva exemple de defecțiuni ale plăcilor pe care le-am sesizat:

Scurgere

Atunci când adezivul și garniturile vechi nu sunt îndepărtate complet, rezultă o etanșare insuficientă. Acest lucru creează un risc ridicat de scurgere.

Distrugerea plăcilor

Curățarea chimică necesită concentrația, temperatura și timpul de curățare potrivite. În caz contrar, plăcile pot fi distruse.

Pierderi de producție și riscuri privind siguranța

Deformările pot fi greu de văzut fără experiență și instrumente adecvate. Chiar și defecțiunile mici pot cauza pierderi de producție și riscuri privind siguranța.

Scurgeri și deteriorări

Garniturile greșite sau lipirea defectuoasă pot provoca scurgeri. Adezivul greșit poate chiar distruge placa.

Garnituri care se desprind

Dacă se folosește adeziv standard pe un GPHE deschis frecvent, garniturile se pot desprinde, ceea ce face necesară re-etanșarea după deschidere.

Program de pachete de plăci exclusiv pentru Industria Maritima

Alfa Laval oferă acum un program de împrumut de pachete de plăci special conceput pentru clienții din industia maritima, pentru a ajuta la eliminarea timpului de nefuncționare a răcitoarelor sau generatoarelor de apă dulce ale unei nave.

Acest program asigură că o navă are întotdeauna la bord un GPHE, eliminând practic timpul de nefuncționare.

Modele de schimbătoare de căldură cu plăci; material disponibil pentru plăci

 • Stabilirea prețurilor are la bază o taxă per placă și variază în funcție de model și materialul plăcii.
 • Toate costurile de transport aferente pachetului de plăci la intrare și la ieșire la centrul de service sunt plătite de fiecare armator individual.
 • Dacă modelul dvs. nu este listat, Alfa Laval va lua în considerare includerea printr-un angajament și un acord financiar reciproc, prestabilit.

Pașii Programului pentru Pachetul de Plăci:

 1. Un pachet de plăci de împrumut Alfa Laval este trimis mai întâi la navă
 2. Pachetul cu plăci este înlocuit de echipaj în momentul potrivit
 3. La următorul port de escală, pachetul de plăci cu garniturile vechi sunt trimise de la navă la Alfa Laval pentru recondiționare
 4. Odată recondiționat, pachetul de plăci este trimis înapoi la navă
 5. După ce este primit de către navă, avem două opțiuni: fie se trimite pentru recondiționare următorul pachet de plăci, fie pachetul original de plăci deținut de Alfa Laval este returnat.

Programul Pachetului de Plăci Marine include:

 • Materiale și manopera pentru îndepărtarea garniturilor
 • Curățare completă a plăcilor
 • Inspecție cu vopsea și lumină ultravioletă
 • Toate reetanșările
 • Inspecția finală a plăcilor

Pachete de recondiționare

Serviciile de recondiționare Alfa Laval pentru schimbătoare de căldură cu plăci si garnituri sunt organizate în trei pachete: roșu, galben și albastru. Acest lucru vă permite să alegeți opțiunea care corespunde cel mai bine cerințelor dvs. de timp, buget și aplicație.

Fiecare pachet este gestionat de echipa noastră de experți de service și este susținut de cei peste 70 de ani de experiență GPHE a Alfa Laval .

Albastru - soluția simplă

Pachetul de recondiționare albastru Alfa Laval este un serviciu de curățare rapidă care poate fi folosit atunci când garniturile nu sunt deteriorate. Este adesea folosit pentru service intermediar pe GPHE-uri înfundate care sunt în mod normal recondiționate cu pachetul nostru roșu.

Pachetul include o inspecție generală și o curățare cu hidrojet, precum și o întreținere minimă a garniturilor

Folosit ca o completare a celorlalte pachete ale noastre, oferă o modalitate rentabilă de a crește performanța GPHE.

Galben - când mai puțin înseamnă mai mult

Pachetul galben de recondiționare Alfa Laval este o opțiune economică pentru GPHE în aplicații mai blânde. Este utilizat în general cu GPHE-uri care nu funcționează la temperaturi sau presiuni extreme sau cu GPHE-uri în aplicații care nu implică substanțe chimice agresive sau murdărire puternică.

Pachetul include curățarea și inspecția amănunțită, dar exclude detectarea fisurilor. Garniturile sunt remontate prin mijloace fără adeziv sau cu adeziv de cauciuc optimizat pentru aplicații generale, iar toate PHE-urile recondiționate în acest fel primesc o garanție de la Alfa Laval.

Roșu - pentru sarcini dificile

Pachetul de recondiționare roșu este o opțiune de servicii complete pentru GPHE în aplicații solicitante. În general, este utilizat cu GPHE-uri care fac parte dintr-un proces crucial sau cu GPHE-uri în aplicații care implică substanțe chimice agresive și murdărie puternică.

Pe lângă curățare și inspecție, pachetul include detectarea fisurilor și remontarea garniturilor prin mijloace fără adeziv sau cu adeziv rezistent la căldură și chimice. Toate GPHE-urile recondiționate în acest fel primesc o garanție de la Alfa Laval.