Schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri

 

Evaporator AlfaVap

Schimbătoarele de căldură semi-sudate AlfaVap sunt vaporizatoare cu plăci cu peliculă ascendentă și sunt potrivite atunci când concentrația și vâscozitatea mediului sunt ridicate.

Avantajul AlfaVap este că funcționează și atunci când diferența de temperatură dintre fluidele calde și reci ating până la 2,5°C (4,5°F), ceea ce înseamnă că aburul de calitate mai scăzută și mai multe efecte în serie pot fi utilizate într-un sistem de vaporizare în comparație sistemele shell-and-tube. Acest lucru economisește costurile cu aburul.

Aplicații:

  • Sisteme de vaporizare a rafinăriilor de zahăr
  • Sisteme de vaporizare a îndulcitorilor
  • Bioetanol și vaporizare caustică
  • Reboiler cu termosifon

Beneficiile AlfaVap față de schimbătorul de căldură shell-and-tube

  • AlfaVap oferă o eficiență termică substanțial mai mare decât unitățile shell-and-tube, ceea ce înseamnă că este nevoie de mult mai puțină zonă de transfer de căldură și economii de costuri
  • Designul compact și versatil al AlfaVap înseamnă o reducere drastică de costuri de transport, montare și instalare
  • Suprafețele de transfer de căldură AlfaVap sunt ușor accesibile pentru inspecție sau curățare
  • Datorită volumului redus de reținere, AlfaVap necesită doar cantități foarte mici de substanțe chimice de curățare în comparație cu shell-and-tube.
  • Spre deosebire de unitățile shell-and-tube, unde capacitatea este fixă, este ușor să ajustați capacitatea AlfaVap pentru a răspunde nevoilor în schimbare, prin simpla adăugare sau îndepărtare a plăcilor de pe batiul existent.
  • În comparație cu shell-and-tube, schimbătoarele de căldură cu plăci AlfaVap economisesc până la 50% spațiu (după cum este ilustrat mai sus)

 

Cum funcționează AlfaVap

Zona de transfer de căldură a unui schimbător de căldură cu plăci și garnituri constă dintr-o serie de plăci ondulate, asamblate între cadru și plăcile de presiune, care păstrează presiunea de proiectare. Etanșarea dintre plăcile de pe AlfaVap alternează între suduri cu laser și garnituri. AlfaVap este personalizat pentru vaporizare. Are două conexiuni de admisie, situate central în partea de jos a plăcii de batiu și o conexiune de evacuare mare pentru vapori și concentrat în partea de sus. Aburul de încălzire se condensează în canalele sudate, iar produsul care se evaporă trece prin canalele etanșate.

 

Caracteristici care contează

Este important să înțelegeți că nu toate schimbătoarele de căldură cu plăci cu garnituri sunt la fel. Caracteristicile evidențiate mai jos sunt componente importante de căutat într-un GPHE și, atunci când sunt combinate, aceste caracteristici oferă beneficii extinse, cum ar fi costul total redus de proprietate, eficiență mai mare și siguranță sporită a personalului.

Garnitură ClipGrip

Ce este?

O garnitură fără adeziv cu aliniere superioară care asigură o etanșare perfectă și întreținere fără probleme. Fixarea pe placă este îmbunătățită prin existența a cinci puncte de fixare.

Riscuri cu alte modele

Alte modele de garnituri, cum ar fi garniturile cu aplicare rapidă, au un singur punct de fixare pe placă. Dacă se pierde acest punct, nu există nicio funcție de fixare a garniturii.

Cutie de rulmenți

Ce este?

Un dispozitiv între capul șurubului de strângere și batiu care reduce forțele de frecare și facilitează service-ul.

Riscuri cu alte modele

Deschiderea și închiderea PHE fără cutii de rulmenți necesită mult timp și crește riscul de deteriorare a vopselei, care poate duce la coroziune.

Rola plăcii de presiune

Ce este?

Placa de presiune trebuie să fie ușor de mutat și de alunecat de-a lungul barei de transport pentru a avea acces la pachetul de plăci. Cea mai comună soluție este o rolă deasupra barei de transport, ceea ce o face mai ușoară și mai puțin consumatoare de timp pentru efectuarea service-ului. Rola trebuie să fie făcută din metal pentru a putea suporta greutatea plăcii de presiune.

Riscuri cu alte modele

Soluția mecanică a rolei poate fi mai mult sau mai puțin robustă. Riscul este o placă de presiune care este blocată și imposibil de mutat atunci când este timpul să efectuați service-ul.

Alinierea în cinci puncte

Ce este?

Menține plăcile aliniate în timpul închiderii schimbătorului de căldură cu plăci, ceea ce facilitează service-ul.

Riscuri cu alte modele

Multe sisteme de aliniere nu închid spațiul vertical dintre bara de transport și placă, ceea ce duce la pachete de plăci ondulate cu probleme de scurgere.

 

Întreținerea schimbătoarelor de căldură

Schimbătoarele de căldură cu plăci au un rol esențial în majoritatea aplicațiilor. În cazul în care funcționează defectuos, se poate ajunge la o calitate mai scăzută a produsului, siguranță redusă și costuri mai mari de energie. Și dacă eșuează, pot duce la timpi de nefuncționare costisitori și la pierderi majore în producție. Acest lucru face să fie important să efectuați întreținerea – iar aceasta să fie făcută corect.

Apăsați aici pentru a afla mai multe detalii

 

Contactați-ne pentru mai multe informații.

Contactați-ne