Schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri

 

GPHE-uri Industrial semi-sudate

Schimbătoarele de căldură Industrial cu plăci și garnituri semi-sudate sunt utilizate atunci când garniturile nu sunt adecvate ca unul dintre mediile de proces. GPHE-urile semi-sudate pot suporta, de asemenea, o presiune de proiectare mai mare în comparație cu schimbătoarele de căldură cu plăci și batiu complet etanșate.

În schimbătorul de căldură semi-sudat agentul frigorific curge pe canale de plăci sudate cu laser, sigilate, iar pe canalul opus saramura lichidă curge în canale etanșate.

Aplicații

GPHE-urile semi-sudate sunt utilizate în aplicații de refrigerare ca:

  • Evaporatoare
  • Condensatoare
  • Desuperîncălzitoare
  • Sarcini în cascadă
  • Economizoare/sub-răcitoare

Beneficii

  • Zona de transfer de căldură ușor de modificat pentru capacități modificate, agenți frigorifici
  • Condensator/desuperîncălzitor sau condensator/răcitor de ulei combinat într-o singură unitate
  • Versiune specială de înaltă presiune disponibilă pentru sarcini în cascadă de CO2
  • Tambur de supratensiune montat special disponibil pentru aplicații de evaporatoare NH3 inundate
  • Poate fi optimizat cu răcitoare de aer lichid în sistemele de răcire indirectă

 

Cum funcționează

Zona de transfer de căldură a unui schimbător de căldură cu plăci și batiu de reglare a temperaturii constă dintr-o serie de plăci ondulate, asamblate între batiu și plăcile de presiune, care păstrează presiunea de proiectare.

Pentru cea mai mare performanță termică și pentru a permite o temperatură de acces apropiată, fluidele circulă în mod normal contra-curent prin schimbătorul de căldură.

Etanșarea dintre plăci de pe linia de semi-sudată Industrial alternează între suduri cu laser și garnituri. Canalul sudat cu laser permite utilizarea fluidelor care nu sunt compatibile cu garniturile normale și, de asemenea, permite o presiune de proiectare mai mare decât schimbătoarele de căldură cu plăci și batiu complet etanșate. În plus, sistemul de etanșare RefTight™ de la Alfa Laval garantează o forță de etanșare egală pe întreaga garnitură de etanșare.

Linia semi-sudată Industrial este disponibilă cu diferite adâncimi de presare și unghiuri ale modelului chevron și diferite forme ale ondulației care sunt atent proiectate și selectate pentru a obține performanțe optime. CurveFlow™ și zona de distribuție a modelului de ciocolată sunt două caracteristici de design disponibile care asigură distribuirea uniformă a fluidelor pe întreaga placă. Rezultatul este că întreaga suprafață de transfer de căldură este utilizată pe deplin și zonele stagnante care pot duce la murdărie sunt evitate.

Turbulența de debit mare între plăci are ca rezultat un transfer de căldură mai mare; totuși, consecința este căderea presiunii. Inginerii noștri de proiectare termică vă vor ajuta să proiectați și să selectați modelul și configurația potrivite pentru nevoile aplicației dvs., oferind în același timp performanță termică maximă și minimizând căderea de presiune.

Configurații

Linia semi-sudată Industrial poate fi configurată în mai multe moduri. Animația arată configurația cu o singură trecere a unui schimbător de căldură cu plăci și batiu complet etanșat. Principiul de curgere al unui schimbător de căldură semi-sudat este același. Diferența este că fiecare al doilea canal este sigilat cu o sudură cu laser în loc de o garnitură. Este de asemenea posibilă trecerea multiplă cu 2 sau mai multe treceri pe fiecare parte.

GPHE lichid/lichid

Încălzitor cu abur GPHE

GPHE cu 2 treceri

 

Caracteristici care contează

Este important să înțelegeți că nu toate schimbătoarele de căldură cu plăci și garnituri sunt la fel. Caracteristicile evidențiate mai jos sunt componente importante de căutat într-un GPHE și, atunci când sunt combinate, aceste caracteristici oferă beneficii extinse, cum ar fi costul total redus de proprietate, eficiență mai mare și siguranță sporită a personalului.

Sistem de etanșare RefTight

Ce este?

Sudura de etanșare este poziționată separat - în afara garniturii inelare, ceea ce asigură o forță de etanșare egală pe întreaga garnitură a orificiului, garantând performanțe mai mari prin canalul sudat.

Riscuri cu alte modele

Sudura de etanșare este plasată de obicei în interiorul canelurii garniturii inelare. Acest lucru, combinat cu o canelură neuniformă a orificiului, poate duce la solicitarea materialului de garnitură și poate duce în cele din urmă la defectarea garniturii.

Sistem de distribuție - CurveFlow

Ce este?

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui schimbător de căldură cu plăci, zona de distribuție asigură utilizarea deplină a zonei de transfer de căldură și minimizează ancrasarea.

Riscuri cu alte modele

O zonă de distribuție ineficientă cu debit neuniform provoacă distribuție ineficientă și acumulare de murdărie.

Garnitură ClipGrip

Ce este?

O garnitură fără adeziv cu aliniere superioară care asigură o etanșare perfectă și întreținere fără probleme. Fixarea pe placă este îmbunătățită prin existența a cinci puncte de fixare.

Riscuri cu alte modele

Alte modele de garnituri, cum ar fi garniturile cu aplicare rapidă, au un singur punct de fixare pe placă. Dacă se pierde acest punct, nu există nicio funcție de fixare a garniturii.

 

Descărcări

Broșuri tehnice

Model M10-BW

Model M10 W

Model MK15-BW 

Model MK15 W

Model TK20

Model T20 W

Model MA30

Model MA30-S

Model MA30 W

 

Întreținerea schimbătoarelor de căldură

Schimbătoarele de căldură cu plăci au un rol esențial în majoritatea aplicațiilor. În cazul în care funcționează defectuos, se poate ajunge la o calitate mai scăzută a produsului, siguranță redusă și costuri mai mari de energie. Și dacă eșuează, pot duce la timpi de nefuncționare costisitori și la pierderi majore în producție. Acest lucru face să fie important să efectuați întreținerea – iar aceasta să fie făcută corect.

Apăsați aici pentru a afla mai multe detalii

Contactați-ne pentru mai multe informații.

Contactați-ne