Schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri

 

Schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri Industrial

 

Există o mare varietate de schimbătoare de căldură Industrial cu plăci și garnituri care pot fi utilizate în toate tipurile de industrii. Numărul de dimensiuni, materiale pentru plăci și garnituri și opțiunile disponibile este foarte mare.

Versatilitatea liniei Industrial permite proiectarea și configurarea acesteia pentru aplicații variind de la sarcini relativ simple, cu cerințe scăzute până la sarcini foarte solicitante, cu cele mai înalte cerințe atât în ceea ce privește performanța, cât și documentația. Produsele sunt utilizate pentru încălzire, răcire, recuperare de căldură, condensare și evaporare.

Aplicații:

 • HVAC
 • Refrigerare
 • Răcire motor
 • Lactate și produse alimentare
 • Prelucrare chimică
 • Producție de ulei
 • Generarea de energie electrică

Beneficii:

 • Eficiență energetică ridicată
 • Configurație flexibilă
 • Ușor de instalat
 • Capacitate ridicată de service

Aflați mai multe despre beneficiile GPHE-urilor față de schimbătoarele de căldură cu carcasă și tub

 

Cum funcționează schimbătoarele de căldură cu plăci și garnituri

Zona de transfer de căldură a unui schimbător de căldură cu plăci și cadru cu garnitură de reglare a temperaturii constă dintr-o serie de plăci ondulate, asamblate între cadru și plăcile de presiune, care păstrează presiunea de proiectare. Etanșarea dintre plăci este realizată din garnituri. Pentru cea mai mare performanță termică și pentru a permite o temperatură de acces apropiată, fluidele circulă în mod normal contra-curent prin schimbătorul de căldură.

Linia Industrial este disponibilă cu diferite adâncimi de presare și unghiuri ale modelului chevron și diferite forme ale ondulației, care sunt toate atent proiectate și selectate pentru a obține performanțe optime. CurveFlow™ și zona de distribuție cu model de ciocolată sunt două caracteristici de design disponibile care asigură distribuirea uniformă a lichidelor pe întreaga placă. Rezultatul este că întreaga suprafață de transfer de căldură este utilizată pe deplin și zonele stagnante care pot duce la murdărire sunt evitate.

Turbulența de curgere mare între plăci are ca rezultat un transfer de căldură mai mare; totuși, consecința este căderea presiunii. Inginerii noștri de proiectare termică vă pot ajuta să proiectați și să selectați modelul și configurația potrivite pentru nevoile aplicației dvs., oferind în același timp performanță termică maximă și minimizând căderea de presiune.

GPHE lichid/lichid

Încălzitor cu abur GPHE

GPHE cu 2 treceri

 

Caracteristici care contează

Este important să înțelegeți că nu toate schimbătoarele de căldură cu plăci și garnituri sunt la fel. Caracteristicile evidențiate mai jos sunt componente importante de căutat într-un GPHE și, atunci când sunt combinate, aceste caracteristici oferă beneficii extinse, cum ar fi costul total redus de proprietate, eficiență mai mare și siguranță sporită a personalului.

Zona de distribuție - CurveFlow

Ce este?
Una dintre cele mai i

mportante caracteristici ale unui schimbător de căldură cu plăci, zona de distribuție asigură utilizarea deplină a zonei de transfer de căldură și minimizează ancrasarea.

Riscuri cu alte modele

O zonă de distribuție ineficientă cu debit neuniform provoacă distribuție ineficientă și acumulare de murdărie.

Garnitură ClipGrip

Ce este?

O garnitură fără adeziv, cu o aliniere superioară, care asigură o etanșare perfectă și o întreținere fără probleme. Fixarea pe placă este îmbunătățită prin existența a cinci puncte de fixare.

Riscuri cu alte modele

Alte modele de garnituri, cum ar fi garniturile cu aplicare rapidă, au un singur punct de fixare pe placă. Dacă se pierde acest punct, nu există nicio funcție de fixare a garniturii.

Picioare pivotante

Ce sunt?

Picioarele pivotante pot fi rotite pur și simplu în lateral pentru a efectua service-ul, permițând deschiderea rapidă și ușoară a unității, menținând în același timp gradul de rezistență seismică.

Riscuri cu alte modele

Majoritatea schimbătoarelor de căldură cu plăci au picioare care sunt înșurubate sau sudate pe cadru și/sau pe placa de presiune. Este mai probabil ca aceste picioare să se blocheze și, de asemenea, trebuie să fie complet îndepărtate pentru întreținere.

Sistem de aliniere - ghidare în colț

Ce este?

Ghidarea colțurilor menține plăcile aliniate pe întregul pachet de plăci în timpul închiderii schimbătorului de căldură. Plăcile sunt proiectate cu colțuri care conduc plăcile în poziție și ajută la stabilizarea pachetului de plăci în timpul procedurii de strângere.

Riscuri cu alte modele

Lipsa unui sistem de aliniere adecvat poate permite pachetului de plăci să se miște în orice direcție, ceea ce duce la pachete de plăci ondulate cu probleme de scurgere.

Rola plăcii de presiune

Ce este?

Placa de presiune trebuie să fie ușor de mutat și de alunecat de-a lungul barei de transport pentru a avea acces la pachetul de plăci. Cea mai comună soluție este o rolă deasupra barei de transport, ceea ce o face mai ușoară și mai puțin consumatoare de timp pentru efectuarea service-ului. Rola trebuie să fie făcută din metal pentru a putea suporta greutatea plăcii de presiune.

Riscuri cu alte modele

Soluția mecanică a rolei poate fi mai mult sau mai puțin robustă. Riscul este o placă de presiune care este blocată și imposibil de mutat atunci când este timpul să efectuați service-ul.

Cutie de rulmenți

Ce este?

Un dispozitiv între capul șurubului de strângere și placa cadrului care reduce forțele de frecare și facilitează service-ul.

Riscuri cu alte modele

Deschiderea și închiderea PHE fără cutii de rulmenți necesită mult timp și crește riscul de deteriorare a vopselei, care poate duce la coroziune.

Alinierea în cinci puncte

Ce este?

Menține plăcile aliniate în timpul închiderii schimbătorului de căldură cu plăci, ceea ce facilitează service-ul.

Riscuri cu alte modele

Multe sisteme de aliniere nu închid spațiul vertical dintre bara de transport și placă, ceea ce duce la pachete de plăci ondulate cu probleme de scurgere.

 

Întreținerea schimbătoarelor de căldură

Schimbătoarele de căldură cu plăci au un rol esențial în majoritatea aplicațiilor. În cazul în care funcționează defectuos, se poate ajunge la o calitate mai scăzută a produsului, siguranță redusă și costuri mai mari de energie. Iar dacă se defectează, pot duce la timpi de nefuncționare costisitori și pierderi majore în producție. Acest lucru face să fie important să efectuați întreținerea – iar aceasta să fie făcută corect.

Apăsați aici pentru a afla mai multe detalii

 

Contactați-ne pentru mai multe informații.

Contactați-ne