Solicitați noi standarde
GPHE 1 efficiency 1920x480
GPHE 1 efficiency 640x360

Obțineți un nou standard de eficiență

Îmbunătățirea eficienței schimbătorului de căldură face posibilă maximizarea simultană a producției minimizând consumul de energie. Este vorba despre reducerea atât a facturii de energie, cât și a amprentei de mediu. De aceea am căutat să sporim transferul termic cu un nou design revoluționar al plăcilor. O serie de caracteristici unice Alfa Laval îmbunătățesc fluxul de medii pe placă și măresc suprafața totală de transfer de căldură. Ca rezultat, sunt necesare mai puține plăci, ceea ce înseamnă performanță suplimentară și sustenabilitate mai mare de la o unitate și mai compactă.

FlexFlow™

Designul plăcii FlexFlow™ îmbunătățește eficiența termică și optimizează utilizarea căderii de presiune. Canalele asimetrice elimină compromisul dintre eficiența termică și căderea de presiune pentru sarcini hidraulice diferite pe cele două părți ale schimbătorului de căldură. Rezultatul este o eficiență cu până la 30% mai mare, împreună cu o murdărire redusă, pentru o performanță pe termen lung, rentabilă.

Prezentat de expertul Alfa Laval Magnus

Vedeți cum funcționează - FlexFlow™

CurveFlow™

Zona de distribuție CurveFlow™ optimizează fluxul de medii pentru o mai bună utilizare a întregii suprafețe a plăcii. Îmbunătățirea fluxului cu o distribuție mai uniformă elimină punctele moarte, oferind o eficiență termică mai mare cu risc redus de murdărire. Acest lucru înseamnă, la rândul său, economii de energie, costuri de întreținere mai mici și mai puțin timp de îngrijorare cu privire la opririle neplanificate.

Prezentat de expertul Alfa Laval Martin

Vedeți cum funcționează - CurveFlow™

OmegaPort™

Admisia și evacuarea non-circulară OmegaPort™ oferă două modalități de a economisi energie: atât eficiență termică mai mare, cât și costuri reduse ale pompei. Acest lucru se datorează faptului că îmbunătățește fluxul de medii pentru a oferi un randament crescut, o cădere mai mică a presiunii și o utilizare optimă a suprafeței plăcii.

Prezentat de expertul Alfa Laval Magnus

Vedeți cum funcționează - OmegaPort™

Canelură decalată pentru garnitură

Noua generație de schimbătoare de căldură cu plăci cu garnituri este proiectată cu o canelură a garniturii într-un model special în zig-zag, care oferă cea mai mare suprafață posibilă de transfer de căldură. O mai bună utilizare a întregii plăci reduce numărul de plăci necesare pentru performanțe optime și asigură o eficiență termică maximă pentru economii și mai mari de energie.

Prezentat de expertul Alfa Laval Jenny

Vedeți cum funcționează - Canelură decalată pentru garnitură

În căutarea economisirii energiei pe termen lung

Tehnologia modernă de transfer de căldură poate contribui la economisirea energiei în aplicațiile industriale de încălzire și răcire în multe moduri.

vignettetechnicalpaper