Iso-Mix External Drive (IMXD)

Alfa Laval Iso-Mix External Drive (IMXD) este un sistem revoluționar care permite automatizarea și scalarea tehnicilor de dry hopping pentru volume mari de bere (de la 100 la peste 5000 hl). IMXD simplu și compact funcționează cu orice sistem de introducere a hameiului. Acesta combate extracția excesivă a compușilor aromatici, reduce la minim pierderile de produs și permite un CIP eficient. De asemenea, sistemul poate optimiza procesele de fermentare, maturare și răcire.

阿法拉伐 Iso-Mix 外置驱动器(IMXD)-Alfa Laval Iso-Mix External Drive (IMXD)

Un proces de dry hopping eficient fără o absorbție excesivă de oxigen

  • Perioade lungi de rezidență înseamnă dispersare foarte rapidă și extragere a aromei de hamei
  • Pierdere scăzută de bere în timpul procesului de dry hopping deoarece hameiul este eliminat prin centrifugare
  • Potențial redus de colmatare a filtrelor și a liniilor de prelucrare, întrucât omogenizarea hameiului împiedică depunerea și blocarea
  • Reducerea costurilor prin utilizarea eficientă a hameiului datorită dispersiei și extracției eficiente a hameiului în întregul volum de bere
  • Previne transferul hameiului de la centrifugă

IMXD permite un proces de dry hopping, care reduce timpul de sedimentare, pierderile de produs și problemele în derularea procesului. Printre beneficiile potențiale suplimentare ale echipamentelor de dry hopping IMXD se numără reducerea la minimum sau eliminarea problemelor de procesare asociate în mod normal cu procesul de dry hopping, cum ar fi blocarea liniilor, schimbătoarelor de căldură și alte echipamente care pot duce la o oprire costisitoare a producției.

.

Cum funcționează

Sistemul Iso-Mix External Drive (IMXD) este o versiune specială a sistemului nostru de mare succes Iso-Mix de dry hopping cu admisie în partea inferioară, care reduce timpul de retenție a hameiului de la zile la ore. Este adecvat în special pentru utilizarea în procesul de dry hopping în tancuri de fermentare medii sau mari.

Mixerul IMXD este rotit de un motor extern conectat la un arbore intern. Astfel, nu există niciun contact între fluidul circulant și angrenajele mixerului, ceea ce permite sistemului să gestioneze concentrații mari de materie solidă, cum ar fi particule de hamei, în fluidul circulant.

Mixerul IMXD este amplasat relativ jos în rezervor, de obicei în secțiunea conului. Aceasta permite utilizarea mixerului în timp ce rezervorul este umplut și golit. Pentru dry hopping, această configurație permite mixerului să mențină hameiul în suspensie omogenă în timpul transferului de la tanc la centrifugarea în aval. Acest lucru ajută la menținerea unei sarcini constante a centrifugei, ceea ce duce la o eficiență și performanță de separare optime.

Datorită toleranței sale ridicate la particule circulante, inclusiv granule întregi, sistemul dry hopping IMXD oferă flexibilitate în alegerea introducerii hameiului în fermentator. De exemplu, granulele de hamei pot fi preîncărcate într-un rezervor mic, la concentrații mari de solide și dozate în bucla de circulație, folosind o pompă de deplasare pozitivă sau granulele de hamei întregi pot fi introduse direct în fermentator cu dioxid de carbon.

Sistemul dry hopping IMXD poate fi utilizat și pentru optimizarea proceselor de fermentare și răcire, deoarece menține drojdia în suspensie în timpul procesului de fermentare. Acesta asigură un contact optim între drojdie și zaharurile fermentabile și previne depunerea drojdiei în con în timpul fermentației. Beneficiile tipice sunt reducerea timpului de procesare, reducerea variației timpului de procesare și o utilizare mai bună și mai uniformă a extractului. (Gradul de îmbunătățire depinde de tulpinile de drojdie și de condițiile de procesare utilizate pentru fiecare bere sau formulă de marcă.)

Sistemul Iso-Mix / IMXD ajută, de asemenea, la menținerea (sau chiar la îmbunătățirea) sănătății și viabilității drojdiei. Orice suplimentare de tensiune de forfecare este mai mult decât compensată prin reducerea stresului drojdiei, deoarece drojdia rămâne în suspensie pe parcursul întregii fermentații. Astfel se evită stresul drojdiei asociat cu sedimentarea în con, care altfel poate lăsa drojdia fără nutrienți. Reducerea stresului drojdiei se poate observa în producția redusă de SO2 și acetaldehidă (ambele fiind produse secundare asociate cu stresul drojdiei).