Centrul nostru de Service vă ajută să vă protejați investiția

Cumpărarea unui schimbător de căldură de înaltă calitate nu este o investiție mică, de aceea merită să beneficiați de cel mai bun service posibil. Curățarea și întreținerea schimbătoarelor de căldură se realizează de către personal specializat în centrul nostru de service din Brno, Republica Cehă. Aceasta garantează o înaltă calitate și servicii rapide. În plus, acordăm o mare importanță eliminării adecvate a deșeurilor și a substanțelor chimice generate în timpul instalării.

La centrul nostru de service se acordă o atenție deosebită îndepărtării garniturilor și depunerilor de pe plăcile schimbătorului de căldură.

Pentru a face acest lucru, folosim instrumente și substanțe chimice speciale pentru a ne asigura că plăcile schimbătorului de căldură nu ruginesc. Doar pe o suprafață curată astfel pregătită pot fi montate corespunzător garnituri noi. Alfa Laval folosește numai piese, garnituri și adezivi originali și efectuează service în conformitate cu reglementările aplicabile.

Importanța recondiționării schimbătoarelor de căldură

Service-ul profesional Alfa Laval nu numai că vă va economisi bani pe termen lung, dar va asigura și o operare sigură. Recondiționarea corectă a schimbătoarelor de căldură asigură transferul maxim de căldură și pierderea de presiune minimă, ceea ce garantează un consum redus de energie, finețea proceselor de producție/servicii și menținerea calității. Prevenirea scurgerilor nu numai că protejează angajații și echipamentele, ci protejează și mediul.

Oprirea procesului de producție poate duce la pierderi uriașe din cauza defectării schimbătoarelor de căldură.

Importanța service-ului devine evidentă în acest caz. Întreținerea schimbătoarelor de căldură pare de obicei foarte simplă, de aceea operatorii nu solicită de multe ori asistența unui tehnician de service calificat, deoarece pot economisi timp și costuri. Cu toate acestea, este important să știm că aceste decizii pot avea adesea consecințe negative. 

În caz de service necorespunzător, plăcile schimbătorului de căldură pot fi deteriorate mecanic și chimic.

Micile defecțiuni pot provoca mai multe probleme în timp. De asemenea, folosirea uneltelor greșite poate reduce mult durata de funcționare a echipamentului și, în unele cazuri, poate distruge complet schimbătorul de căldură.  Acest lucru nu numai că poate provoca o posibilă pierdere a capacității de producției/serviciilor, dar poate duce și la oprirea completă, ceea ce provoacă pierderi serioase.

 

CE service centre brno

Pericole ale unui service necorespunzător

  • Este esențial să cunoașteți concentrația și temperatura corecte pentru curățarea chimică.
  • În lipsa experienței și a uneltelor profesionale adecvate, există riscul ca leziunile minore să fie ignorate.
  • Dacă garniturile originale și adezivul nu sunt îndepărtate complet, se poate produce o scurgere.
  • Garniturile selectate incorect pot provoca scurgeri și, nu în ultimul rând, pot distruge complet plăcile schimbătorului de căldură.
  • Alegerea adezivului potrivit este esențială pentru buna funcționare a garniturii.

Aveți nevoie de ajutor sau aveți întrebări legate de service?

Echipa noastră de specialiști de service este pregătită să vă ajute, în cazul în care aveți nevoie de ajutor sau aveți întrebări legate de operarea și întreținerea echipamentului.

Service staff 640x360

Urmăriți videoclipurile noastre despre service și întreținere

Videoclipurile noastre vă vor oferi atât sfaturi teoretice, cât și sfaturi practice legate de service-ul echipamentelor noastre. Urmați linkul de mai jos pentru a deschide lista de redare a colecției de videoclipuri.

CE service video list image